Annonce
Kerteminde

Beboer i Munkebo efter Vollsmose-udtalelser: Sådan en udtalelse er en skamplet for byen, og den er ikke sand

Anne Sandholdt Andreasen bor i samme boligforening som Jørn Pedersen. Foto: Jakob Ebbekær Andersen.
Munkebo bliver ikke det nye Vollsmose, siger beboer, Anne Sandholdt Andreasen. Byen er stille og rolig og har et fantastisk foreningsliv.

Munkebo: - Det bliver det nye Vollsmose, sagde Jørn Pedersen, formand i en boligforening i Munkebo, i avisen for nylig. Det gjorde han på baggrund af erfaringer og oplevelser i boligforeningen og byen. Men den udtalelse afspejler på ingen måde virkeligheden, siger Anne Sandholdt Andreasen, der selv bor i samme boligforening.

Faktisk er Munkebo en by med et fantastisk foreningsliv, hvor børnene leger sammen, og man løfter i flok.

- Vi har over 60 foreninger i den her lille by. Der er virkelig ildsjæle, der løfter helt vildt. Vi har den fedeste fodboldklub, en arbejdsplads med 6000 ansatte, et nytårsbal og en byfest, der boomer, forklarer Anne Sandholdt Andreasen.

Hun bliver irriteret, når boligforeningens formand udtaler sig sådan.

- Jeg havde mine teenagerdøtre til ungfest for første gang for nyligt. De skulle bare observere, feste og fik ikke lov at drikke alkohol. De ringede lidt i et om natten og ville hentes, og det vildeste, de havde oplevet, var to piger, der røg smøger. Jeg forstår simpelthen ikke, hvor han har den opfattelse fra, at vi er på vej til at blive et nyt Vollsmose.

Hun siger, at der heller ikke bor mange med anden etnisk baggrund i boligforeningen - faktisk kun omkring fire procent - men at de få, der bor der, er yderst integrerede og imødekommende.

- Mine døtre går i klassen med en syrisk pige. Hun kom ned i kirken og så alle sine venner blive konfirmeret, selvom hun er muslim. Børnene leger og lærer på tværs af etnicitet.

Annonce

Jeg har selv arbejdet på Abildgårdskolen i Vollsmose i over to år. Jeg ved godt, hvordan Vollsmose er, og det er ikke Munkebo, og bliver det heller ikke.

Anne Sandholdt Andreasen, beboer i boligforeningen Skovparken i Munkebo

Det fantastiske foreningsliv

At Munkebo skulle blive det nye Vollsmose, kan Anne Sandholdt Andreasen kun ryste på hovedet af.

- Jeg har selv arbejdet på Abildgårdskolen i Vollsmose i over to år. Jeg ved godt, hvordan Vollsmose er, og det er ikke Munkebo, og bliver det heller ikke.

Hun forstår ikke, at Jørn Pedersen kan udtale sig om byens tendens.

- Han kommer ikke i foreningslivet. Hverken i kirken, til festerne, i fodboldklubben eller noget andet. Så jeg forstår ikke, hvordan han kan udtale sig sådan.

Om stofmisbrug og -salg siger hun, at hun kender én i byen, der handler med stoffer.

- Han er pæredansk.

Munkebo skal ikke have sådan et ry

Anne Sandholdt Andreasen savner dokumentation for Jørn Pedersens udtalelser, som hun synes afspejler snæversyn.

- Hvis man siger sådan noget, så skal det dokumenteres.

Hun synes, at det er synd, at byen får sådan et ry, når det langt fra afspejler sandheden. Byen skal i stedet have anerkendelse.

- Sådanne udtalelser er en skamplet for byen, og det er en skam, for det skræmmer begavede og energiske borgere væk, og det er der ingen grund til.

Hun har en klar opfordring.

- Jeg synes, at I skal tage til Nytårsballet, som arrangeres af fodboldklubben, og lade hele redaktionen opleve, hvordan stemningen er blandt borgerne i byen. Så vil I finde ud af, at der ikke er andet end glade, berusede og dansende voksne, som gør en stor indsats for vores børn og unge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce