Annonce
Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Det tegner til, at Bazar Fyn snart er fortid. Bazaren åbnede i 2007. Foto: Michael Bager
Søren Gørup Christiansen, afdelingsleder for Olav de Linde i Odense, slår fast: - Vi skal ikke have en bazar, som der er i dag.

Chok, afmagt og dyb forundring.

Sådan er holdningerne, avisen søndag møder hos butiksindehaverne i Bazar Fyn. De giver samstemmende udtryk for, at de indtil for ganske nylig intet har anet om, at Bazar Fyn kan være på vej til at lukke. Med den konsekvens, at de mister deres butikker, hvis det sker.

- Vi, butikkerne, er ofrene i denne sag, lyder det fra kvinden bag disken i Khadija Shop, som er ejet af Anisa Ibrahim og hendes søster. Sammen har de siden 2007 solgt beklædning og produkter til personlig pleje.

Anisa Ibrahim fortæller, at Khadija Shop, som har eksisteret siden 2007, er en succesfuld forretning. - Vi har kunder, som kommer helt fra Helsingør, fortæller hun. Foto: Michael Bager

Fanget i et spil

Hele problemet, mener Anisa Ibrahim, er opstået mellem Mohammad Saad, indehaver af selskabet Bazar Fyn ApS, og Søren Gørup Christiansen, afdelingsleder for Olav de Linde i Odense.

Olav de Linde ejer bygningerne og har på grund af manglende huslejebetaling opsagt lejeaftalen med selskabet Bazar Fyn ApS, som de enkelte butikker har haft lejet sig ind hos. Men både fra Khadija Shop og flere af de andre små erhvervsdrivende lyder det, at de har betalt den husleje, de skulle til selskabet Bazar Fyn ApS.

Derfor føler de sig uskyldigt ramt af, at Bazar Fyn ApS med Mohammad Saad i spidsen ikke har betalt husleje til Olav de Linde, som derfor nu vil lukke bazaren.

- Vi er blevet fanget i et spil mellem Søren (Gørup Christiansen, red.) og Mohammad (Saad, red.), siger Anisa Ibrahim fra Khajida Shop.

Annonce

Glade for bazaren

Samtlige butiksindehaverne, avisen møder, fortæller, at deres forretninger går godt. De har derfor svært ved at forstå, hvad der nu er ved at ske.

Frisør Hossam Brimo er "meget glad" for sin salon.

- Hvad skal jeg gøre, hvis bazaren lukker, spørger han og slår opgivende ud med armene, og Tam Thi Nguyen fra Vina Systue er også frustreret.

- Vi har altid betalt vores husleje til tiden og er glade for at være her, siger hun.

Slagter Abed Dirawi fortæller, at hans forretning går så godt, at hvis han var blevet pålagt en huslejestigning, så kunne han sagtens have betalt en lidt højere husleje end de cirka 17.000 kroner per måned, han betaler nu.

Er du sur over, at det ser ud til, at bazaren må lukke?

- Ja, selvfølgelig, siger han.

Anas Ahmad og hans far Mohammad Ahmad fortæller, at hele familien, der stammer fra Syrien, lever af de penge, de tjener i deres restaurant i Bazar Fyn. Foto: Michael Bager
Annonce

Olav de Linde-chef afliver håbet

Flere af butiksejerne har det indtryk eller håb, at bazaren måske kan køre videre med en anden ejer end selskabet Bazar Fyn ApS. Flere taler om, at et møde mandag kan bringe afklaring.

Men ifølge avisens oplysninger er der slet ikke planlagt et møde mandag med den agenda. Der er muligvis tale om en misforståelse baseret på et rygte, som har bredt sig. Og Søren Gørup Christiansen, afdelingsleder for Olav de Linde i Odense, skyder da også butiksejernes forhåbning om en mulig redning af bazaren ned.

- Aftalen, vi har med Bazar Fyn, er ophævet, fordi den er misligeholdt. Det vil sige, at Bazar Fyn skal rydde lejemålet og fraflytte det. Og vi har ikke noget ønske om selv at drive bazaren videre, siger han søndag sidst på dagen.

Det er endnu ikke besluttet, hvad der fremover skal være i lokalerne, siger Søren Gørup Christiansen, men han afviser umiddelbart tanken om, at Bazar Fyn kan drives videre i en ny konstruktion.

- Vi skal ikke have en bazar, som der er i dag. Det skal vi ikke, fastslår han.

Ifølge Søren Gørup Christensen har Olav de Linde i årevis givet favorable lejevilkår til Bazar Fyn. Olav de Linde mener, at selskabet Bazar Fyn ApS 7. november skulle have ryddet lokalerne og være fraflyttet. Sagen er derfor nu overdraget til fogedretten.

Slagter Abed Dirawi er klar til at betale en højere husleje for at blive i Bazar Fyn. Foto: Michael Bager
Hossam Brimo driver en frisørsalon og kunne ikke tænke sig at flytte noget andet sted hen end Bazar Fyn. Han betaler cirak 17.000 kroner om måneden for sit lejemål. Foto: Michael Bager
For at forklare sagens sammenhæng har Khadija Shop lavet det her skilt, de viser kunderne. Foto: Michael Bager
Tam Thi Nguyen bekræfter som alle øvrige forretningsindehavere, avisen har talt med, at de betaler deres husleje til Bazar Fyn ApS. Men Bazar Fyn ApS har de seneste måneder ikke betalt husleje til Olav de Linde, der ejer bygningerne, bazaren har til huse i. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce