Annonce
Sport

Bayern uddeler øretæver og ånder topholdet i nakken

Annegret Hilse/Reuters
Bayern München halede ind på RB Leipzig i toppen af Bundesligaen, da Schalke blev slået 5-0 på hjemmebane.

Schalke 04 var på en alt for stor opgave lørdag, da holdet gæstede Bayern München i Bundesligaen.

Rekordmestrene gav gæsterne en lektion i offensivt og chanceskabende fodbold og vandt opgøret 5-0.

Dermed nåede Bayern op på 39 point, og da RB Leipzig tidligere lørdag tabte 0-2 ude mod Eintracht Frankfurt, så er det tættere i toppen, hvor Leipzig er på førstepladsen med 40 point.

Schalke ligger på femtepladsen med tre point op til Borussia Dortmund på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League.

Schalke-keeper Markus Schubert havde noget at se til i opgøret i München, og den 21-årige målmand var stærkt involveret i scoringen til 1-0 efter seks minutter.

Schubert gik skævt af et indlæg i feltet og kunne ikke få fat i bolden, som siden endte hos Robert Lewandowski, der hamrede den i mål. Dermed er Lewandowski ligatopscorer med 21 sæsontræffere.

Rabbi Matondo svarede dog hurtigt igen for Schalke, da han afsluttede på overliggeren.

Markus Schubert levede generelt livet lidt farligt i Schalke-målet, og både Thomas Müller og senere Robert Lewandowski havde bolden i mål i løbet af første halvleg, men i begge tilfælde var VAR i brug, og der blev dømt offside.

Schubert reddede dog flot i halvlegens sidste minut på et drøn af et hovedstød fra Lewandowski, men det gik alligevel galt i tillægstiden.

Perisic fandt Leon Goretzka, som med et hovedstød fandt Müller, der flugtede Bayern på 2-0, lige inden der blev fløjtet til pause.

Bayern fortsatte med at teste Schubert straks efter pausen i to forsøg, inden Goretzka med et akrobatisk mål øgede til 3-0.

Den tidligere Schalke-spiller headede bolden ind på en modstander. Den sprang tilbage, og Goretzka flugtede den i kassen halvt liggende i luften.

Det blev 4-0 efter en time, da Lewandowski efter at have vredet sig fri serverede bolden for fødderne af Thiago Alcântara, som nemt scorede.

Kort efter blev Alcântara erstattet af Philippe Coutinho, og Perisic fik lov at slappe af med 20 minutter igen, og Serge Gnabry kom på banen.

Gnabry sluttede målfesten af med scoringen til 5-0 i det 89. minut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce