Annonce
Erhverv

Bavarian køber vacciner i milliardhandel

Betina Garcia/Ritzau Scanpix
Danske Bavarian giver næsten milliarder af kroner for vacciner mod hundegalskab og flåtbåren hjernebetændelse.

Den danske biotek-virksomhed Bavarian Nordic har mandag haft den store pung fremme og købt rettighederne til to vacciner fra Glaxosmithkline i en milliardhandel.

Den ene vaccine er mod hundegalskab og den anden er mod flåtbåren hjernebetændelse. Bavarian Nordic lægger i første omgang 2,2 milliarder kroner på bordet for vaccinerne.

Men prisen kan meget vel blive større, hvis vaccinerne bliver den succes, som Bavarian Nordic forventer. Der er ud over købsprisen aftalt yderligere betalinger for 3,7 milliarder kroner, hvis salget af vaccinerne når visse milepæle.

Betalingerne for milepælene forventes at falde mellem 2020 og 2025.

Vaccinen mod hundegalskab, Rabipur, yder beskyttelse før og efter eksponering mod hundegalskab. Vaccinen mod vesteuropæisk hjernebetændelse hedder Encepur.

Vaccinerne er allerede i salg og omsætter i dag for omkring 1,3 milliarder kroner, oplyser Bavarian. Med købet ejer Bavarian rettighederne til salg af vaccinerne i hele verden.

Bavarians direktør, Paul Chaplin, siger i meddelelsen om købet af de to vacciner, at der er tale om en "skelsættende begivenhed" for Bavarian.

I 2018 havde Bavarian Nordic underskud på driften og forventer det samme i 2019. Derfor leder selskabet efter den næste guldkalv, der kan kaste et overskud af sig og bringe bundlinjen tilbage i grønne farver.

I meddelelsen om købet skriver Bavarian, at selskabet forventer en lav til middel encifret vækst i årligt salg af vaccinen mod hundegalskab.

Vaccinen til flåtbåren hjernebetændelse forventes at levere mellem til høj encifret vækst.

Bavarian vil finansiere købet ved at sælge en del af dets aktier i starten af 2020.

Fordi vaccinerne er baseret på samme teknologi, som Bavarian bruger til at producere sine andre vacciner, forventes der at være en række synergieffekter.

Produktionen overgår fra Glaxosmithkline til Bavarian over en femårig periode.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce