Annonce
Assens

Batman en sjældenhed

Batman-brudepar blev viet på Assens Rådhus mandag. Det har giftefoged Inge Andersen ikke oplevet før. Foto: Kim Rune Jessen

Assens: Det er ikke hver dag, at giftefoged hos Assens Kommune Inge Andersen gifter både en bror og en søster på en og samme dag - med hver deres udkårne.

Men det gjorde hun mandag, da lillesøster Helle Straarup blev viet med Jan Midjord og storebroder Daniel Straarup blev viet med Diana Herbatesco.

- Det er lidt specielt i dag, den ene på engelsk og den anden på dansk. Det er to forskellige vielsesritualer. Jeg har mit eget til dem på dansk og der er et fælles til dem på engelsk, det er noget kortere, fortalte hun.

Inge Andersen har viet par de sidste fire år. Så hun har viet en del og træder ind, hvis byrådsmedlemmerne er forhindret af den ene eller den anden grund. Hun havde vielsesvagten mandag.

Det var første gang, hun har set en person blive viet i et Batman-jakkesæt, som Jan Midjord kuriøst valgte at blive det. Også bruden havde et Batman-logo på bagdelen.

- Jeg har set mange sjove og spændende ting, men Batman kan jeg ikke huske, fortalte giftefogeden./MAKL

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce