Annonce
Fyn

Basse og Cody bliver politiets nye vandhunde

Patruljehunden Basse bliver uddannet som vandsøgshund. Foto: Fyns Politi
Fyns Politi uddanner i øjeblikket to patruljehunde og deres hundeførere til at søge i vand.

Fyn: Patruljehundene Basse og Cody fra Fyns Politi træner i øjeblikket snuderne benhårdt for at blive dygtige i helt nye omgivelser. I det daglige er de to hunde vant til at snuse sig frem efter spor på land, men nu skal de også kunne snuse efter spor til vands.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Sammen med deres hundeførere træner Basse og Cody hårdt, og ifølge Fyns Politi går træningen godt.

Annonce

De to hunde er blevet valgt til vandsøgshunde ud fra et større ansøgningsfelt fra hele landet. En vandsøgshund specialtrænes til at søge i vand og arbejde i et maritimt miljø. Det indebærer også at kunne arbejde på både til havs.

Hundene skal bruges til akutte operative indsatser, hvis der er mistanke om drukneulykker eller drab samt til at finde narkotika og våben gemt i vand.

Vandsøgshunde

Da den svenske journalist Kim Wall blev slået ihjel i en ubåd i 2017, var det blandt andet takket være svenske lighunde, at politiet fandt frem til ligdelene i havet. Efterfølgende blev det besluttet, at også det danske politi skulle have hunde, som skulle specialtrænes til at søge i vand. I Danmark kaldes hundene ikke for lighunde, men for vandsøgshunde, fordi de også skal kunne finde våben og narkotika under vand.

Kilde: Fyns Politi

- Både hund og hundefører skal have stor erfaring og besidde høje faglige kompetencer for at komme i betragtning som vandsøgshund. Derfor er vi meget stolte over, at Fyns Politi har fået tildelt to vandsøgshunde, siger Jesper Schmidt-Nielsen, leder af Hundeafdelingen i Fyns Politi, i pressemeddelelsen.

- Undervejs skal de løbende bestå en række delprøver, hvor de kvalificerer sig til at fortsætte uddannelsen. Vi glæder os meget til, at hundene efter endt uddannelse kan bidrage til vores arbejde på vandet, hvor de uden tvivl bliver en uvurderlig styrke i vores operative indsatser, siger han videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce