Annonce
OB

Bashkim: OB har fået en god pris for mig

Bashkim Kadrii i sin sidste kamp for OB - træningskampen mod Helsingborgs IF. Foto: Michael Bager
- Vi er godt dækket ind på angriberpladserne, siger OB's sportsdirektør Jesper Hansen efter salget af OB's topscorer og omdrejningspunkt.

FODBOLD: Bashkim Kadrii er lykkelig for sit skifte til Al-Fateh i Saudi-Arabien, fordi den sikrer ham hans egen fremtid og OB formentlig et sted mellem ti og 15 millioner kroner.

Selv siger Bashkim Kadrii om sit skifte i en pressemeddelelse fra OB:

- Jeg har haft en fantastisk tid i OB, og jeg er rigtig glad for den udvikling, der har været i klubben. Vi er ved at etablere os i den rigtige ende af tabellen, og der sker mange ting i OB med nye faciliteter og baner. Det er virkelig en klub i fremgang, og jeg har været en del af et rigtigt godt hold. Derfor kan jeg også foretage dette skifte med ro i sindet, for der er en del andre, der kan tage over. Klubben får også en god pris for mig, så på den måde passer tingene sammen.

"Men trøjen med nummer ni er blevet ledig i OB. Vi har solgt angriberen Bashkim Kadrii, der skifter til Al-Fateh FC i den bedste saudi-arabiske liga med øjeblikkelig virkning på en kontrakt på to og et halvt år.", skriver OB og mere end antyder, at der jagtes ny angriber. Ikke mindst i lyset af at Anders K. Jacobsen også har fået løbepas.

- Bashkim Kadrii har over to omgange været en fremragende spiller for OB, og han har især i 2019 vist sit store værd for klubben. Han har lavet 10 mål og fem assists i efteråret, og i flere kampe i træk stod han bag enten et mål eller et oplæg i Superligaen. Han kan holde i bolden, har blik for sine medspillere, er god på dødbolde og har et venstreben, der lyner som få andre herhjemme. Bashkim har haft et ønske om at prøve kræfter i udlandet, og da vi har fået en meget fin pris for ham, ville vi ikke stå i vejen for det skifte.

- Vi har flere offensive esser i truppen, og der kommer også et par stykker ind til sommer, så vi er dækket godt ind i angrebet. Bashkim har selvfølgelig spillet en stor rolle både på og udenfor banen, hvor han er meget vellidt og en naturlig del af anførergruppen. Men OB er nu et sted, hvor man godt kan sælge sin topscorer og stadig spille med om en plads i top seks, som vi jagter ufortrødent i foråret, siger sportsdirektør Jesper Hansen.

- Nu får jeg chancen for at udleve en drøm om at spille i udlandet, og jeg glæder mig helt vildt til den nye udfordring, jeg står overfor. Jeg vil aldrig glemme OB og de mange fans, der har råbt mit navn, og jeg vil følge klubben tæt og krydser fingre for, at målsætningen om top seks lykkes både i denne sæson og lang tid fremover. Jeg vil gerne sende en kæmpe tak til klubben for denne chance og ønsker mine nu gamle holdkammerater alt muligt held og lykke.

28-årige Bashkim Kadrii kom til OB fra B93 i 2010 og spillede i fire sæsoner for Striberne, inden han skiftede til FC København. Efter to udlejninger til Minnesota United og Randers FC skiftede han fra FC København og tilbage til OB, da transfervinduet lukkede d. 31. august 2018.

Han har spillet 169 kampe for OB og scoret 40 mål og har desuden en enkelt A-landskamp og 30 U-landskampe.

Al-Fateh FC spiller i den bedste saudi-arabiske liga og har vundet et mesterskab samt spillet med i den asiatiske udgave af Champions League. Klubben trænes af belgiske Yannick Ferrera.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce