Annonce
OB

Bashim Kadrii sparkede OB's dør til Europa på klem

Bashkim Kadrii scorede sejrsmålet i første halvleg overtid og hilser med hjerte og det hele ud til publikum, mens AaB-keeper Jacob Rinne ærgrede sig over det svigt på koncentration. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
OB hentede en fortjent sejr efter et fantastisk drama, hvor VAR i sidste ende ramte AaB alt for hårdt. OB er nu stort set fri af nedrykning og kan kigge opad.

FODBOLD: Det er jammerligt, at en sådan fodboldfest skal slutte med en af de VAR-kendelser, som ingen i verden forstår.

Tim Pricas ene arm var vist offside, inden han scorede i overtiden til 1-1 mellem tøvende Robin Østrøm og Emmanuel Sabbi, hvilket var en kold afvaskning af hjemmeholdet, der havde administreret kampen meget flot.

Men så stod der på storskærmen, at den blev checket for offside og pludselig kom afgørelsen og jublen brød løs, mens der blev vist et billedet af en rød streg - og ingen synlig offside at skue. VAR i sin nuværende form er en skændsel.

Annonce

1-0-sejren betyder, at OB nu kan fange AaB i kampen om syvendepladsen i de sidste tre runder med lidt træk i varerne. I hvert fald bliver det nu meget svært for fynboerne at rykke ned og efter sådan en overbevisende præstration giver det slet ikke mening.

Det var fodbold lige efter hjertet i den første halvleg. Hold da op, hvor blev det tilbagevendte fynske folk forkælet og så glemte man gerne, at VAR-departementet og Mads-Kristoffer Kristoffersen ikke mente, at et indlysende trøjeriv af Kristoffer Pallesen mod Issam Jebali var et klart straffespark.

Men ellers splittede OB nordjyderne ad, selv om det hele tiden var forbundet med risiko at forsvare mod bolden med så store omstillingsspecialister som Kasper Kusk og Lucas Andersen.

Der burde have stået mindst 5-3 ved pausen i en halvleg, som i kvalitet for tilskuerne ikke var set bedre siden første halvleg mod FC København i sæsonens allerførste kamp.

Jørgen Skjelvik var ustoppelig på venstresiden og hans indlæg havde langt mere klasse end tidligere set og AaB'erne kunne slet ikke match fynboerne centralt på banen, hvor Thomasen og Jebali greb fat  boldene og Ayo Okosun og Thrandarson drev deres udholdende kroppe fremad.

Okosun havde en 100 procents chance, der blev reddet på målstregen, Lucas Andersen og Kasper Kusk havde hver en mega-afbrænder, Bashkim Kadrii headede snert forbi stangen og havde forinden et kikset lob i helt fri position, og han sparkede på stolpen og Jebali kunne ikke omsætte riposten, der var en lige så stor chance.

Fenger fænger folket

Bifaldet skyllede ned over hjemmeholdet, og tilskuerne elskede ungersvenden Max Fenger, der havde et par tilbageløb over 40-50 meter for at stoppe nordjyske omstillinger. Det var nærmest rørende at se sådan en vinder-mentalitet.

Fenger fik på vej ind i overtiden af første akt et gult kort for at bremse Lucas Andersen og så belavede folk sig på, at der helt uden overenstemmelse med spillet skulle stå 0-0 ved pausen.

Men så foldede Ayo Okosun sin lange krop ud og snittede en fremlægning videre til en hel fri Kadrii, der sagde tak, hoppede let op fra græsset og sparkede bolden ind til 1-0, så ikke et øje var tørt.


Sport Fyn var ikke helt tryg ved udskiftningen af Thrandarson med et kvarter tilbage til fordel for den langt mere flagrende Emmanuel Sabbi.


En halvleg til huskebogen og OB'erne vendte tilbage med løftede hoveder og tirrede nordjyderne med saft og kraft. Issam Jebali arbejdede hårdt for føden, men i den disciplin var der ingen, som overgik den islandske powerbank Aron Elís Thrandarson, der også stod for tekniske raffinementer midt i de sugende løb frem og tilbage.

Men AaB fik halvlegens første chance, da Kasper Kusk pludselig gled fri mellem Skjelvik og Oliver Lund. Kusks kolde højre ben sparkede bolden forbi den bageste stolpe. Ayo Okosun og Jens Jakob Thomasen skændtes lidt med dommer Kristoffersen over en AaB-hands i feltet, men vilkårligheden hærger og i dette tilfælde var det ikke ulovligt.

Annonce

Kvoten var opbrugt

Max Fengers arbejdskvote var opbrugt midt i halvlegen og Mikkel Hyllegaard blev sat ind for at dræbe AaB-forsvaret med sit vilde antrit.

Sport Fyn var ikke helt tryg ved udskiftningen af Thrandarson med et kvarter tilbage til fordel for den langt mere flagrende Emmanuel Sabbi.

Et lammende hug fra Martin Samuelsen kunne have punkteret OB's sejrs drøm, og det begyndte at knibe med kræfterne efter den balstyriske første halvleg. Jebali og Kadrii blev taget ud til fordel for Moses Opondo og Tarik Ibrahimagic, der fik sin Superliga-debut.

Og så et minut ind i overtiden trådte VAR-forræderiet så igen i karakter mod fodboldspillet. Denne gang til OB's fordel.

Superliga

Superliga, kvalifikationsspil OB-AaB 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Bashkim Kadrii (45+1) scorer sikkert på Okosuns videresnitning med hovedet.

Advarsler: Max Fenger, OB (44), Daniel Granli, AaB (89).

OB (4-4-2): Sayouba Mandé - Robin Østrøm, Jeppe Tverskov, Oliver Lund, Jørgen Skjelvik - Ayo Okosun, Jens Jakob Thomasen, Issam Jebali (82. Tarik Ibrahimagic), Aron Elís Thrandarson (76. Emmanuel Sabbi) - Bashkim Kadrii (82. Moses Opondo), Max Fenger (67. Mikkel Hyllegaard).

AaB: (3-4-1-2)  Jacob Rinne - Kristoffer Pallesen, Rasmus Thelander, Daniel Granli - Frederik Børsting (75. Martin Samuelsen), Magnus Christensen (81 Oscar Hiljemark), Iver Fossum, Marcus Hannesbo - Lucas Andersen (65. Rufo) - Kasper Kusk, Tom van Weert (65. Tim Prica).

Bedste spillere:
OB: 
Aron Elis Thrandarson AaB: Lucas Andersen

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen - karakter: 4

Tilskuere: 4083

Næste kamp: Fredag kl. 19.00, Vejle-OB.

Karakterer: Sayouba Mandé 7 - Robin Østrøm 7, Jeppe Tverskov 10, Oliver Lund 7, Jørgen Skjelvik 7 - Ayo Okosun 10, Jens Jakob Thomasen 7, Issam Jebali 7, Aron Elís Thrandarson 10 - Bashkim Kadrii 7, Max Fenger 7.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce