Annonce
Odense

Barselona sprøjter sange ud: Ihærdige legebørn er modnet

- Tanken har været, at sangene på "Legebørn" og "Hjertebank" skulle finpudses lidt mere end tilfældet var med de første udgivelser, hvor vi brændte for at dele vores sange så hurtigt som muligt. De nye sange er lidt mere gennemarbejdede, siger Rud Aslak (tv) og Rasmus Theodor. PR-foto: Sophus Wolf
Popduoen Barselona består af Odense-knægten Rasmus Theodor og Frederiksberg-knøsen Rud Aslak. De går mod single- og ep-tendenserne ved at udsende ikke bare et men to albummer.

Man kan kalde 18-årige Rud Aslak og 19-årige Rasmus Theodor mange ting. Men dovne eller uproduktive ville være særdeles upassende med tanke på, at deres duo Barselona fredag 15. mart udgaver de to fuldlængdealbummer "Hjertebank" og "Legebørn". Aldeles usædvanligt i en tid, hvor flertallet af bands primært udsender singler og ep'er.

Efter udgivelsen af duoens seneste udspil, ep'en "Sommerkys" fra begyndelsen af 2018, besluttede de to unge mænd, at det for en tid var slut med ep'er.

- Vi havde irriteret os over, at fuldlængdealbummer efterhånden var en mangelvare. Og følt, at det ikke var specielt forløsende at udgive en ep og slet ikke en single. Mange af de bands, vi selv dyrker, udsender sjældent hele albummer, hvilket ærgrer os. Det var med til at give næring til idéen om at udgive et helt album, siger Rud Aslak.

Allerede en måned inde i processen med at skrive og indspille nye sange, havde Barselona nok til en hel plade. Men sangene strittede i vidt forskellige retninger, derfor kom bandet med hjælp fra deres pladeselskab på idéen med at angribe det konceptuelt og lave to hele albummer.

- Det lå lige til højrebenet at lave et album med rockede sange og et med mere organiske popsange. Der er et kæmpe spænd mellem eksempelvis "Jeg så livet forlade mig" på "Legebørn" og "Spørg mig til råds" på "Hjertebank". Den første handler om livets helt store spørgsmål, mens den anden er en lille let autotune-sang med en sommerhus-stemning, siger Rasmus Theodor.

Barselona

Duoen Barselona består af Rud Aslak, 18 år, og Rasmus Theodor, 19 år. De dannede bandet efter at have gået på Ollerup Efterskole i 2015-2016.

Gruppen udgav i september 2017 debut-ep'en "Drengepop", der følger op på tre uofficielle mixtapes udgivet på Soundcloud. I 2018 udgav de ep'en "Sommerkys", og nu udgiver de albummerne "Legebørn" og "Hjertebank".

Barselona har blandt andet optrådt på Roskilde Festival og Smukfest. Duoen har også været "Breakin’ Sound" 2017 på Soundvenue og "Ugens Kanon" i Karrierekanonen.

De spiller en forårsturné i 2019 med fem koncerter, optræder på et væld af danske festivaler over sommeren og tager på en turné med foreløbigt ni koncerter til efteråret.

Satsede på musikken

Sidste gang Barselona stillede op til interview med denne avis, foregik det på Slotskroen på Nørregade i Odense. Det var i september 2017, hvor den dengang 18-årige Rasmus Theodor stadig boede i Odense, hvor han gik på HF. Den uddannelse droppede han kort tid efter for at flytte til København, hvor Rud Aslak allerede boede.

- Jeg kunne mærke, at det var musikken, der trak. Det gav simpelthen ikke mening at sidde på skolebænken og i teorien spilde min tid. Hvis jeg var fortsat med HF, havde vi aldrig kunnet udgive disse to plader. Jeg er lykkelig for, at jeg turde forfølge min drøm, siger Rasmus Theodor.

Når man lytter til de to albummer, kan man ikke undgå at bemærke, at duoen er modnet både som sangskrivere og musikere siden "Sommerkys". Andet ville også være mærkeligt med tanke på de ufatteligt mange timer, de tilbringer sammen i øvelokalet eller studiet.

- Det er svært at sætte timetal på, hvor meget vi øver. Når vi er i studiet, spillet vi ofte seks-syv timer på en dag, og når vi ikke er i studiet, kan vi nærmest være i en musik-boble fra tidlig morgen til sen aften. Min far har nævnt det der med, at man skal øve sig 10.000 timer for at blive virkelig dygtig til noget. I den sammenhæng føler jeg bestemt, at Rasmus og jer er på rette vej. Måske er det derfor, jeg indimellem har det som om, at vi er blevet 10 år ældre det seneste år, siger Rud Aslak.

Annonce

Endnu mere sårbar

Sange som den omtalte "Jeg så livet forlade mig" og "Har været på vingerne" understreger, at Barselona har taget enorme skridt frem i både sangskrivning og melodi. De får hver især lov at pege på noget, den anden har forbedret under arbejdet med "Legebørn" og "Hjertebank".

- Rasmus laver alle akkorder og spiller alle instrumenter i Barselona. Især på "Legebørn" viser han, at han har turdet gå nye veje. Samtidig har han også formået at fokusere på den helt simple melodi i eksempelvis en sang som "Har været på vingerne". Den sang havde vi ikke turdet lave for to år siden, siger Rud Aslak.

Rasmus Theodor tager også afsæt i "Har været på vingerne".

- Rud insisterede på, at produktionen skulle være fuldstændig skrabet. Kun det allermest nødvendige fik lov at komme med. Det gør, at man får set en endnu mere sårbar side af hans vokal. Vi indspillede sangen i et take, hvilket betød, at stemmen knækker en enkelt gang, mens jeg laver et par småfejl på guitaren. Men det var sindssygt fedt at mærke en side af Rud, som jeg ikke kendte så godt. Helt uden filter. Det skal vi helt sikkert dyrke mere på kommende udgivelser, siger Rasmus Theodor.

Annonce

Uforglemmelig eftermiddag

Blandt de mere end 20 nye sange på "Hjertebank" og "Legebørn" gemmer der sig en enkelt sang, som ikke er deres egen. Det er Peter Sommers "Elskede at drømme, drømmer om at elske".

- Vi er kæmpe Peter Sommer-fans og meget inspirerede af hans måde at skrive sange på. Vi kontaktede ham for at høre, om vi kunne lave et eller andet sammen. Overraskende nok svarede han tilbage, at han var frisk på idéen. Men at han gerne ville have os til at sende et eller andet, så han ikke var helt på herrens mark, når vi mødtes, siger Rud Aslak.

Det fik Barselona til at lave en instrumental version "Elskede at drømme, drømmer om at elske", som de sendte til Peter Sommer.

- Da vi mødtes i studiet, fik Peter en idé med, at vi kunne få adgang til alle hans noter til sangen og med dem sammensætte vores egen tekst. Vi sad med hans computer og scrollede igennem en ufattelig mængde tekst, som ikke var kommet med på sangen. Det var det sygeste at sidde og kigge Peter Sommers tanker igennem. Jeg havde det lidt som en lille dreng i en slikbutik, hvor man kan vælge frit mellem vers og linjer. Det satte vi sammen til vores udgave af "Elskede at drømme, drømmer om at elske", siger Rud Aslak.

Rasmus Theodor er enig. Det var det sygeste.

- Det var en fantastisk oplevelse at arbejde sammen med Peter Sommer, selv om det ikke tog meget mere end en time. Det er en eftermiddag, vi aldrig glemmer, siger Rasmus Theodor.

"Legebørn" og "Hjertebank" udkom fredag 15. marts. Barselona optræder på Posten i Odense 11. april og på Harders i Svendborg 12. oktober.

- Tanken har været, at sangene på "Legebørn" og "Hjertebank" skulle finpudses lidt mere end tilfældet var med de første udgivelser, hvor vi brændte for at dele vores sange så hurtigt som muligt. De nye sange er lidt mere gennemarbejdede, siger Rud Aslak (tv) og Rasmus Theodor. PR-foto: Sophus Wolf
Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Fyn For abonnenter

En anderledes bisættelse: Tak til præsten, der sagde nej - nu blev det helt rigtigt

Kerteminde

Dronning Margrethe hyldes på en af Europas flotteste golfbaner: Ukrainsk stjerne kommer i et meget flot selskab

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Faaborg-Midtfyn

Bent er bekymret: Nu har vi kun den her brandhane - og hvad hvis der kommer en storbrand?

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

OB

Han insisterer på ikke at sige noget om sin situation nu: Bashkim Kadrii lover udmelding, når sæsonen er slut

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Erhverv

Jesper snedkererer millionresultat sammen: Har fordoblet overskuddet på et enkelt år

Annonce