Annonce
OB

Barrett og Bielefeld i Bundesliga-angst

Jacob Barrett Laursens skarpe venstreben svinges her mod russiske Rubin Kazan for nogle uger siden i Belek i Tyrkiet . Foto: Christian Nordholt
Jacob Barrett Laursen har endnu ikke formelt skrevet under hos 2. Bundesliga-topholdet Arminia Bielefeld, der taber 7,5 millioner kroner for hver kamp, der ikke bliver spillet.

FODBOLD: Lidt ud af det blå blev Jacob Barrett Laursen sat af OB's hold til den seneste Superliga-kamp i Haderslev mod Sønderjyske.

Selv om den norske nytilgang Jørgen Skjelvik ikke var i stand til at spille fuld tid, så blev den tidligere LA Galaxy-spiller foretrukket. En del kunne tyde på, at Jacob Barrett kan have spillet sin sidste kamp for OB i lyset af corona-krisen.

- Overrasket og overrasket. Vi har haft en god dialog, og jeg hjælper holdet, hvor jeg kan. Sådan er fodbold, sagde Barrett i Haderslev efter kampen.

Den offentlige hemmelighed er jo, at Jacob Barrett Laursen formelt bare skal skrive under på en kontrakt med 2. Bundesliga-topholdet Arminia Bielefeld med virkning fra 1. juli, men alt er gået i stå på grund af corona-krisen også i den tyske klub, der efter elleve år ellers er på vej tilbage til den højeste række.

Sågar fan-fraktionen "Armine von der Süd" er blevet bekymret for, om Arminia Bielefeld overhovedet får lov at rykke op og alle samtaler med agenter, rådgivere og andre partnere er sat i stå.

Klubben opererede i forvejen med to scenarier - 1. eller 2. Bundesliga.

- Man kan mærke, at rådgiverne ikke træder på gaspedalen og det er godt, siger Arminia Bielefelds sportschef Samir Arabi til Bielefeld-mediet NW.

- Dem der stadig presser på har ikke forstået, hvad det her handler om. Vi er ikke i en situation, hvor vi skal spekulere over kontraktforlængelser. Det handler mere om, at der kan være betrængte klubber, hvor der slet ikke bliver spillet professionel fodbold i næste sæson, advarer Samir Arabi.

Annonce

Edmundsson heldig

Den tidligere OB'er Joan Simún Edmundsson er sammen med to andre blandt de heldige, der har fået forlænget kontrakten, mens 11 andre i Arminia udløber til sommer.

Der er heller ingen, der ved, om Fifa vil opretholde transfersystemet på grund af corona-krisen.

Bielefeld fører 2. liga med 51 point foran VfB Stuttgart med 45, men der er ni runder endnu. De ligger begge til direkte oprykning foran "Dinoen" Hamburger SV med 44 point på tredjepladsen, der i givet fald skal spille relegation mod Bundesligaens nummer tredjesidst om at rykke op.

Hos OB er det også en tema om venstre back-alternativet Kingsley Madu overhovedet får sin kontrakt, der også udløber den 30. juni bliver forlænget. Snarere bliver Jørgen Skjelviks kontrakt forlænget først. Den udløber den 31. december, mens det også er en hurdle, at Emmanuel Sabbi måske skal spille for Hobro i kampe efter den 30. juni, inden han tilhører OB fra 1. juli.

Kilder i det tyske beroliger dog Arminia Bielefeld og dermed også Jacob Barrett Laursen. Hvis Bundesligaen ikke bliver genoptaget, så vil der ifølge Sport Fyns oplysninger blive to oprykkere og ingen nedrykning fra 1. Bundesliga. I den næste sæson vil man så tilbageregulere med fire-frem hold, der skal ned i næste sæson.

I øjeblikket taber en klub som Arminia Bielefeld en million Euro eller 7,5 millioner kroner pr. runde i tabte indtægter inklusive tv-penge, tilskuerindtægter, marchandise, trøjesalg og salg i pølseboderne på stadion "auf der Alm".

Imens er klubben fans blevet urolige.

- Da alle kampe blev aflyst i fredags stod det klart, at der er andre modstandere, som kan forhindre vores oprykning. Først kom corona, som bredte sig hurtigt over hele verden. Samtidig blev vi bange for, at hele sæsonen simpelthen slutter nu eller slet ikke bliver vurderet til at være afviklet. Endelig er vi på sikker vej mod en triumf i Champions League, og så kommer der en langt større magt, end "Ruhrpott-mafiaen" nogensinde var, og vil forhindre det, meddeler "Armine von der süd".

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce