Annonce
Middelfart

Barny og Annette har solgt fyrværkeri på Hovedvejen i 12 år: Kunderne kommer fra hele landet

Barny og Annette Kjærsgaard har over årene mere end fordoblet deres fyrværkibutik på deres gård ved Hovedvejen. I år har parret fået lavet deres egne batterier. Et i samarbejde med Middelfart Friskole og et opkaldt efter datteren Isabella (i midten) Foto: Mads Dalegaard
Siden 2009 er parrets fyrværkerisalg vokset og vokset, men coronaen spiller igen i år branchen et pus.

Nordvestfyn: Annette Kjærsgaard taster dagligt fragtskibenes navne ind på en tracking-app på telefonen. En grøn plet markerer, hvor i verden skibet med deres fyrværkeri befinder sig. Her den 23. december, hvor avisen har lagt vejen forbi Krudtgaarden på Hovedvejen mellem Nørre Aaby og Middelfart, snegler et af fragtskibene sig af sted langs den algeriske kyst. Et andet ligger ved Hamborg. I kø for at komme til at losse varerne.

Vores kunder er alt fra dem, der vil have de helt store ting, til børnefamilierne. Vi har kunder, der køber for 20-30.000

Barny Kjærsgaard

Sådan er det at være i fyrværkeribranchen denne vinter. Der er leveringsproblemer på raketterne og batterierne fra de kinesiske fabrikker. Her kort før jul mangler ægteparret Annette og Barny Kjærsgaard en del af deres normale sortiment. De håber, at nogle af leveringerne kan nå at komme i hus, inden de lukker for dette års fyrværkerisalg nytårsaftensdag. Men de har også garderet sig ved at tilknytte en ny leverandør, så udvalget stadig er stort.

Trods de udeblevne leverancer er smilene store hos Barny og Annette. For, som Barny siger, er fyrværkerisalget, der åbnede den 15. december, årets højdepunkt. I de travle decemberdage nyder de nemlig at sælge nytårskrudt til hele spektret af kunder.

Annonce

- Vores kunder er alt fra dem, der vil have de helt store ting, til børnefamilierne. Vi har kunder, der køber for 20-30.000, siger Barny Kjærsgaard og fortæller, at der kommer kunder fra hele landet - Kalundborg, København, Holstebro.

Hygge i højsædet

Ægteparret har drevet Krudtgaarden på Hovedvejen 131, hvor de også selv bor, siden 2009. Barny, der resten af året monterer inventar for butikker - og som også har leveret forskellige ting som popcorn- og candyflossmaskiner til koncertarrangementer - så en mulighed for at sælge fyrværkeri i de måneder af året, hvor hans andet arbejde typisk står lidt stille.

Krudtgaarden lidt uden for Middelfart forhandler fyrværkeri og har travlt frem mod nytårsaften. Foto: Mads Dalegaard

Parret startede med at have 100 kvadratmeters fyrværkeriforretning, som senere har udvidet sig, så kunderne i dag kan bevæge sig rundt på knap 400 kvadratmeter med bordbomber, nytårshatte, batterier og raketter.

Det har været parrets ambition at skabe et mere hyggeligt fyrværkerisalg, end det der foregår i telte rundtomkring. Normalt deler de popcorn og sodavand ud til børnene, ligesom man også har kunnet få en gratis pølse, mens man kigger på fyrværkeri. Det har de dog ikke kunnet gøre i år og sidste år grundet coronarestriktioner.

- Det er for at skabe en stemning, siger Barny Kjærsgaard og siger, at en del kunder bruger fyrværkerisalget som et sted, hvor man mødes med de venner, man ellers ikke får set så tit.

- Så får man en øl og en pølse og får sagt godt nytår. Der har vi rigtig mange grupper, der kommer på den måde, siger han.

Annonce

Anderledes jul

Det er en intens periode, fra Krudtgaarden slår dørene op 15. december, til den lukker igen 31. december. Der er åbent alle dage, og det er ikke ualmindeligt, at Barny og Annette først kan lukke arbejdsdagen helt ned kl. 22.

- Vi får ikke rigtig holdt så meget jul og julehygge. Det kan vi desværre ikke, siger Barny Kjærsgaard.

- Vores datter er meget træt af det, griner han.

Det kræver særlige sikkerhedsanordninger at opbevare nytårskrudt. Her ses containerne og de ildafskærmninger af beton, der kræves. Foto: Mads Dalegaard

- På en måde vil vi rigtig gerne kunne det (holde juleferie, red.), men det giver os jo så mange goder på en anden måde. Det betyder, at vi kan tage en ekstra ferie om sommeren.

Og det er ikke sådan, at fyrværkeribiksen afholder Annette og Barny fra at bruge tid med datteren Isabella. For hun kommer gerne over i butikken og hjælper med at sætte prismærker på varerne - fyrværkeriet må hun dog ikke håndtere. Og så har hendes forældre endda fået lavet et særligt batteri, som de har opkaldt efter hende - Isa - som er hendes kælenavn.

Krudtgaarden har åbent frem til kl. 16 nytårsaftensdag.

Annonce
Assens For abonnenter

74-årige Lykke faldt på trappen: - Kan det virkelig være rigtigt, at vi skal køre 160 km for at få en rollator?

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Arbejdsliv

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Fyn For abonnenter

13-årige Mischa ventede på sit nye hjerte: Ronald McDonald Huset hjalp familien igennem et kritisk forløb

Fyn

OUH-overlæge om farvel til coronapas og mundbind: - Det vil give flere indlæggelser

Erhverv For abonnenter

Haveglade danskere skaber enormt overskud hos fynske Texas - Corona har været med os

Se med her: Regeringen holder corona-pressemøde - kan vi vinke farvel til alle restriktioner?

Kerteminde

Rune meldte udskældt bygherre for 'klamphug': Erfaren el-installatør kalder det for 'decideret lortearbejde'

Nordfyn For abonnenter

Millionbyggeri på vej i Morud og en forening kun for kvinder: Sådan står det til med de nordfynske padelbaner

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Nyborg

61-årig dømt for en lang række overgreb: Blev kørt direkte tilbage til fængslet

Se video og billeder: Nu er Koldings hval bugseret ind i havnen og klar til obduktion på fredag

Middelfart

Konferencecenter i Middelfart får ny værelsesfløj beklædt med træ: Grønnere og mere plads til samme pris

Erhverv For abonnenter

Lisette og Kris fik massevis af afslag: Nu hjælper de metalgigant med at spare 40 ton aluminium om året

Kerteminde

'Mirakuløst' fandt Michael en løsning til sit spisested: Nu går han nærmest fuld tid ind i politik

Annonce