Annonce
112

Barnevogn, cykler og mere var væk: Tyv slog til imens ejer var på ferie

Ejeren var på ferie, så tyven eller tyvene havde god tid til at tømme boligens skur for stort set alle større. Arkivfoto: Michael Bager

NYBORG: Ferie for nogle kan desværre nogle gange betyde noget helt andet for andre.

Det var i særdeleshed tilfældet i Fjordparken i Nyborg over de seneste par uger, hvor en tyv begik indbrud på en adresse.

Boligen havde været tom i nogle uger, fordi ejeren havde været på ferie siden 18. juli. Da ejeren så vendte hjem lod han heller ikke mærke til, at noget manglede.

Det ændrede sig så mandag, da ejeren skulle bruge plæneklipperen fra et skur, der stod i forlængelse af villaen. Skurets hængelås manglede, og der var tydelige opbrudsmærker på døren.

Inde i skuret kunne ejeren konstatere, at der manglede følgende:

En sort SCO mountainbike herrecykel med grå skrift, en sort Kildemoes mountainbike i unisex, en Odder model North barnevogn, en Odder fast babylift, en Trip Trap høj stol inklusiv New Born sæt og en Emmaljunga kombi klap- og barnevogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce