Annonce
Læserbrev

Barnebrude. Roya Moores vidnesbyrd er prisværdigt

Annonce

Læserbrev: Tak til Roya Moore for hendes ihærdige indsats for etniske piger og kvinders rettigheder. Nu en aktualiseret problematik i sagen om Støjbjergs instruks til Udlændigestyrelsen om at sørge for, at mindreårige piger blandt asylansøgere blev adskilt fra deres ældre ægtefæller.

Uanset udfaldet af denne sag er vi da nødt til at tale om det. Og Roya fortæller, hvordan hun blev tvangsgift som 16-årig til en noget ældre mand. I Iran hvor kvinderne ingen rettigheder har - og hvor begreberne ære og skam er fremherskende.

Naser Khader har skrevet en fremragende bog med samme titel: Ære og skam. Begge sættes ind i en historisk kontekst og der forklares, hvordan de praktiseres i de muslimske lande.

Heldigvis er der bevægelse politisk, for nu - endelig - at få gjort noget ved det her middelalderlige tankesæt. Tesfaye er bemærkelsesværdigt klar i mælet. Pia Olsen Dyhr og Halime Oguz fra SF har netop forfattet en kronik i Kristeligt Dagblad med titlen: Vi må stoppe de mænd, der tyranniserer kvinder.

Men de personlige vidnesbyrd er vigtige, synes jeg. Roya har haft det helt tæt på egen krop, og hendes ihærdighed for at gøre noget ved det er meget prisværdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce