Annonce
Odense

Barejer slipper for at ødelægge den gode stemning: - For os er de to timer helt vildt afgørende

Gregers Schmidt fra Bargroup håber på, at økonomien kan gå i nul, når koncernens spisesteder og barer nu får lov til at holde længere åbent. Arkivfoto: Hasse Frimodt
Hos Bargroup kalder man det helt afgørende, at man fra på fredag får mulighed for at holde åbent til midnat. - Vi er blevet skuffet så mange gange, men i dag er vi nærmest lykkelige, siger medejer Gregers Schmidt.

Odense: Mens natklubberne fortsat skal holde lukket frem til efteråret, ser sommeren pludseligt noget mere lys ud for spisesteder, barer og værtshuse.

Tidligt torsdag morgen landede endnu en aftale om en genåbning af Danmark efter corona-pandemien. Den betyder blandt andet, at spisesteder og barer allerede fra fredag kan holde åbent til midnat og fra 15. juli kan udvide åbningstiden yderligere frem til klokken 2.

Og den udvidelse er fuldstændig afgørende, lyder det fra Gregers Schmidt, medejer og direktør i Bargroup, som driver en række barer i Odense og derudover står bag Storms Pakhus og Klosterkroen.

Annonce

- Vi er blevet skuffet så mange gange, men i dag er vi nærmest lykkelige. For os er de to timer, som vi kan udvide åbningstiden med fredag, helt afgørende, siger Gregers Schmidt, der ikke lægger skjul på sin frustration over, at man i den seneste tid har måttet smide kunderne ud så tidligt.

- Det har været på et tidspunkt, hvor folk først lige er kommet i stemning, at vi har skullet smide dem ud. Så det betyder vildt meget, at vi nu får de her to timer. Det gør også, at vi nu har en forhåbning om at gå i nul rent økonomisk, siger Gregers Schmidt.

Natklubber må vente

Den nye genåbningsaftale sætter også dato på, hvornår natklubberne må åbne igen. Her må man dog vente til starten af september.

En trist, men forståelig melding, lyder det fra bestyrer og direktør for Boogies i Odense, Tommy Andresen.

Sådan udfases corona-restriktioner

Tidligt torsdag morgen blev et bredt flertal af Folketingets partier enige om at udfase de fleste restriktioner, der er blevet indført som svar på coronapandemien.

Læs her, hvad der bliver udfaset og hvornår:

Mundbind: Krav om mundbind eller visir ophæves mandag den 14. juni på alle områder undtagen i den kollektive trafik, hvor man ikke sidder ned.

Krav om mundbind eller visir udfases helt den 1. september.

Coronapas: Den fortsatte brug af coronapas indgår som en forudsætning for udfasning af kravet om mundbind.

Gyldigheden af en negativ PCR-test som gyldigt coronapas vil fra 1. juli gælde i 96 timer, altså fire døgn, i stedet for i dag, hvor det gælder 72 timer svarende til tre døgn.

Åbningstider på barer og restauranter: Barer og restauranter må udvide deres åbningstider fra fredag den 11. juni fra klokken 23.00 til 24.00.

Samtidig åbnes der generelt for salg af alkohol indtil midnat. Det vil sige også i detailhandlen.

Den 15. juli udvides åbningstiden yderligere til klokken 02.00.

Arealkrav: For serveringssteder, hvor gæster i det væsentlige sidder ned, ophæves arealkravene og afstandsanbefalinger fra den 1. juli.

Natteliv: Diskoteker, natklubber og lignende må åbne igen den 1. september med krav om coronapas, men uden andre restriktioner.

Den 1. oktober ophæves kravet om coronapas.

Forsamlingsforbud: Det indendørs forsamlingsforbud hæves til 250 den 1. juli.

For indendørs, stående arrangementer bortfalder forsamlingsforbuddet 1. september. Dog er der fortsat krav om coronapas frem til 1. oktober.

For større arrangementer med siddende publikum bortfalder forsamlingsforbuddet 1. september. Der er dog fortsat krav om coronapas for udendørs arrangementer med mere end 2.000 tilskuere frem til 1. oktober.

- Hvis jeg skal være ærligt, havde jeg faktisk ikke forventet, at vi ville få lov til at åbne, før alle var blevet vaccineret. Så du kan kalde mig forsigtig optimist forstået på det måde, at jeg gerne lige vil se, hvordan tingene udvikler sig henover sommeren, siger Tommy Andresen, der har haft lukket siden den 11. marts 2020.

- Det er selvfølgelig trist. Vi er jo vant til liv og glade dage, men til gengæld har vi så haft tid til at få malet lidt hist og her, siger han.

Annonce

Tjek af coronapas fortsætter

Allerede fra mandag vil mundbindet kun være et krav for stående i den kollektive trafik. Der går til gengæld længere tid, før man ikke skal kunne vise et coronapas med en negativ test, hvis man vil på restaurant eller bar.


Vi er blevet skuffet så mange gange, men i dag er vi nærmest lykkelige. For os er de to timer, som vi kan udvide åbningstiden med fredag, helt afgørende.

Gregers Schmidt, medejer og direktør, Bargroup


Her vil coronapasset fortsat være i spil frem til den 1. september. Og for natklubberne fortsætter kravet i den første måned efter genåbningen i september.

- Det er lige vores målgruppe, som på det tidspunkt fortsat ikke vil være vaccineret, så vi forventer, at vi skal tjekke en del coronapas. Men vi er jo vant til at skulle se id på folk, så det er ikke noget, som jeg ser som et problem, siger Tommy Andresen fra Boogies.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Annonce