Annonce
Kerteminde

Bare rolig, det er kun en øvelse: Falck, hjemmeværnet og DSRS øver redning i Kerteminde bugt

14. april deltager tre værn i en beredskabsøvelse til søs i Kerteminde. Foto: PR

Kerteminde: Kerteminde Kajakklub deltager sammen med andre kajakklubber fra Fyn og Sønderjylland søndag 14. april kl. 9-12 i en alarmeringsøvelse med redningsaktioner i Kerteminde Bugt.

DGI/Sønderjylland er arrangør og tovholder for øvelsen, og kajakklubber stiller lokaler til rådighed for deltagerne.

I øvelsen deltager Falck, Marinehjemmeværnet og Dansk Søredningsselskab. De tre værn skal sammen udføre redningsaktioner for tilskadekomne kajakroere på åbent hav.

De deltagende kajakroere er erfarne instruktører, og under øvelsen vil de simulere forskellige hændelser. Det kan være alt fra livreddende førstehjælp, kæntrede roere og hypotermi (underafkøling).

Kajakroerne vil simulere alarmopkald fra mobiltelefon til politi og VHF til JRCC (Joint Rescue Coordination Centre), men også nødrøg bliver taget i brug.

Beredskabsøvelsen skal give kajakklubberne mulighed for at afprøve teorier fra kurser og omsætte disse til praksis anvendelse.

Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce