Annonce
Sport

Barcelonas træner: Vi er for dårlige på udebane

Marcelo Del Pozo/Reuters
Træner Valverde er bekymret for FC Barcelonas udebaneform efter nyt nederlag og dårligste sæsonstart i 25 år.

Med lørdagens nederlag ude til Granada har FC Barcelona fået den værste start i den hjemlige liga i 25 år.

Især væk fra de trygge rammer på Camp Nou har holdet underpræsteret, fastslår træner Ernesto Valverde efter kampen.

- Jeg er bekymret, fordi vi ikke får nogen gode resultater på udebane. Ingen sejre i fire kampe på udebane i denne sæson er et tydeligt tegn på, at vi ikke er i en særlig god situation, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Barcelona har i tre ligakampe på udebane tabt to og spillet en uafgjort. Dertil kommer en målløs kamp på udebane mod Borussia Dortmund i gruppespillet i Champions League.

Barcelona er nummer syv i tabellen med syv point efter fem ligakampe. Det er det laveste antal siden sæsonen 1994/95. Klubben vandt senest på udebane i april.

Især i forsvaret skal der strammes op ifølge Valverde.

Barcelona har lukket ni mål ind i denne sæson. Kun Real Betis har en tilsvarende dårlig score mod sig af samtlige hold i den spanske toprække.

- Det er tydeligvis ikke en ret god statistik for os og ikke på højde med det, vi har præsteret de seneste år, siger Valverde.

- I sidste ende er det træneren, som er ansvarlig for, hvad der sker. Du kan altid tabe en kamp, men når det sker, skal du føle, at du burde have vundet, men det var ikke tilfældet i dag, siger han efter nederlaget på 0-2.

I anden halvleg skiftede han Lionel Messi ind sammen med det 16-årige angrebstalent Ansu Fati, men de to var ikke stand til at vække holdet til live. En mindre skade i læggen har forhindret Messi i at starte inde hidtil i denne sæson.

- Vi dominerede spillet, men vi formåede ikke at skabe mange chancer, og vi så aldrig ud til at komme tilbage i kampen, siger Valverde.

Granada fik en flyvende start, da Ramon Azeez headede holdet foran efter bare to minutter. Halvvejs i anden halvleg scorede Alvaro Vadillo til slutresultatet 2-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce