Annonce
Sport

Barcelona topper fodboldens pengeliste for første gang

Susana Vera/Reuters
Barcelona omsatte i sæsonen 2018/2019 for 840,8 millioner euro svarende til 6,3 milliarder kroner.

Den spanske storklub FC Barcelona omsætter for første gang for flest penge af alle fodboldklubber.

Det fremgår af den årlige Football Money League-rapport fra revisionsfirmaet Deloitte, der måler klubbers omsætning.

Ifølge rapporten omsatte Barcelona for 840,8 millioner euro svarende til 6,3 milliarder kroner i sæsonen 2018/2019.

Det er samtidig første gang, at noget hold omsætter for over 800 millioner euro på en sæson.

Barcelona overtager tronen fra ærkerivalen Real Madrid, der i sæsonen 2017/2018 omsatte for 750,9 millioner euro.

Real Madrids omsætning steg med 7,4 millioner euro til 757,3 millioner euro, men det er kun nok til andenpladsen.

På tredjepladsen er den engelske storklub Manchester United, der omsatte for 711,5 millioner euro.

Dernæst følger tyske Bayern München og franske Paris Saint-Germain.

Top-20 på listen omsatte for i alt 9,3 milliarder euro svarende til knap 70 milliarder kroner. Det er også ny rekord og en stigning på 11 procent i forhold til sæsonen før.

44 procent af den samlede omsætning fra top-20 kommer fra tv-indtægter, mens 40 procent er kategoriseret som kommercielle indtægter.

Noget overraskende er det, at Tottenham er den London-klub, der omsatte for flest penge, og dermed slår både Chelsea og Arsenal for første gang siden sæsonen 1996/1997.

Premier League har i alt otte klubber i top-20.

/ritzau/

Annonce
Deloittes årlige rapport
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce