Annonce
Sport

Barcelona bruger over en halv milliard på ung hollænder

Frenkie De Jong har spillet for Ajax Amsterdams førstehold siden sommeren 2016. (Arkivfoto).

Frenkie De Jong skifter Ajax Amsterdam ud med FC Barcelona, der betaler 560 millioner kroner for hollænderen.

FC Barcelona har været på shopping i Holland.

Onsdag meddeler klubben, at man har købt midtbanespilleren Frenkie De Jong i Ajax Amsterdam.

Prisen for den 21-årige hollænder lyder på 560 millioner kroner, men kan stige med yderligere 80 millioner kroner.

De Jong skifter først til den spanske klub til sommer og har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2024.

Den alsidig midtbanespiller startede sin karriere på den hollandske klub Willem II's ungdomshold.

I sommeren 2015 købte Ajax ham, men lejede med det samme De Jong til Willem II, hvor han spillede frem til nytår 2015.

I den første halvdel af 2016 spillede han på Ajaxs U21-hold, inden han før 2016/2017-sæsonen tog springet op til førsteholdet.

Frenkie De Jong har optrådt på adskillige hollandske ungdomslandshold. I september 2018 fik han debut på A-landsholdet, hvor det i alt er blevet til fem kampe.

I Ajax er det blevet til 65 kampe, seks mål og ti assister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];