Annonce
Sport

Barcelona-boss: Keeper har været vores nøglespiller i CL

Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Ernesto Valverde fremhæver Marc-André ter Stegen som en afgørende faktor for FC Barcelona i gruppespillet.

Målmand Marc-André ter Stegen er en væsentlig årsag til, at FC Barcelona er godt på vej mod ottendedelsfinalerne i Champions League.

Det mener Barcelona-træner Ernesto Valverde, efter at spanierne onsdag aften vandt med 2-1 ude over Slavia Prag.

Det er nu blevet til syv point i tre gruppekampe for Barcelona, der topper gruppe F foran Inter og Borussia Dortmund med hver fire point.

- Ter Stegen har indtil videre været vores nøglespiller i alle tre kampe i Champions League, siger Valverde til uefa.com.

Barcelona-træneren kunne efter mindre end tre minutter se superstjernen Lionel Messi bringe gæsterne i front.

Efter pausen fik Slavia Prag udlignet, inden Luis Suarez efter en lille times spil fik presset en tjekke til at lave selvmål.

Undervejs brændte det dog flere gange på foran Barcelonas mål.

- Det var nøjagtigt den slags, jeg havde forventet af Slavia. Når vi mistede bolden, så kastede de spillere frem.

- Til sidst spillede de med så stor risiko, så det var som at forsvare sig mod en lavine, siger Valverde.

Barcelona-træneren mener, at gæsterne burde have gjort det bedre.

- Vi skal lære at kontrollere denne her slags kampe bedre. Vi kom til større chancer, men vi manglede koldblodighed på deres banehalvdel til at gøre sejren mere sikker, siger han.

I gruppens anden kamp vandt Inter på eget græs med 2-0 over Borussia Dortmund.

Barcelona møder om to uger Slavia Prag i Spanien, mens Dortmund får besøg af Inter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce