Annonce
forside

Baptistmenighed opløses efter 121 år

Tidligere præst Poul Erik Jensen har sammen med menigheden besluttet at opløse Svendborg Baptistmenighed og afhænde kirken. Arkivfoto: Roland Petersen

Svendborg Baptistmenighed i Pjentemøllestræde ophører fra nytår med at eksistere. De nuværende 56 medlemmer bor for spredt rundt om på Fyn til at kunne opretholde gudstjenesterne. Kirken skal derefter afhændes.

Svendborg: De 56 medlemmer af Svendborg Baptistmenighed har snakket sig frem til at nedlægge deres menighed. Det er hverken svagere gudstro eller udmeldelser, der er årsagen, som man har set i for eksempel folkekirken.

Men medlemmerne har gennem de senere år bosat sig rundt om på Fyn og fået længere til den lille kirke i Pjentemøllestræde.

Det fortæller kirkens seneste præst gennem 17 år, Poul Erik Jensen, der stoppede i 2013. Siden har kirken ikke haft en præst ansat.

- Vi har mange forskellige etniciteter i menigheden. Blandt andet en stor gruppe af burmesere, der kom som FN-kvoteflygtninge for omkring 15 år siden. Men mange er siden flyttet fra byen og har spredt sig over et stort sydfynsk område. Flere tilslutter sig nu andre menigheder, som de bor tættere på - blandt andet finder burmeserne sammen steder, hvor de kan tale deres eget sprog.

- I Svendborg er vi kun otte etnisk danskere tilbage, og vi er alle oppe i alderen, siger Poul Erik Jensen.

- Men det er ikke sådan, at vi holder op med at være baptister. Vi finder bare en anden sammenhæng, understreger han.

Det er ikke gratis at være medlem af Baptistkirken, der ikke får del i den kirkeskat, der opkræves til folkekirkerne.

- Det betyder, at vi selv skal betale alt fra vedligeholdelse af vores kirke til præstelønnen. Så det kræver jo en vis størrelse for at kunne eksistere som frikirke, siger Poul Erik Jensen.

Han mener ikke, at der er tale om en tendens i Dansk Baptistkirke som sådan.

- Jeg mener, at der er en enkelt anden menighed, der er opløst, men ellers er der stadig 54 eksisterende menigheder i Danmark med egne huse eller kirker.

Apropos kirker, så vil der ved opløsningen af menigheden følge, at den 110 år gamle kirke "Betania" afhændes.

Annonce

Baptisterne

Svendborg Baptistmenighed er stiftet i 1897 og har til huse i den lille kirke "Betania" i Pjentemøllestræde fra 1908.Kirken har i dag 56 medlemmer, hvoraf kun otte er etnisk danske. Resten stammer især fra Burma og Sri Lanka. Menigheden opløses pr 31. december 2018.Baptisme er en kristen trosretning udgået fra protestantismen. Baptistkirken i Danmark blev oprettet som frikirke i 1839. Kirkens centrale del er voksendåben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce