Annonce
Odense

Bankmanden Jonas får løn for frivilligt arbejde: Nordea er første store virksomhed i nyt samarbejde

Jonas Madsen (i hvid skjorte) skal som senior private banker i Nordea indgå i et nyt samarbejde om at hjælpe frivillige foreninger. Her er han sammen med Kirstine B. Folkmann, daglig koordinator af Den Frie Rådgivning i Vollsmose, og Flemming Rasmussen, områdedirektør i Nordea Erhverv (med kaffekop). Foto: Jon Bøge Gehlert.
Private banker Jonas Madsen skal rådgive Vollsmose-forening, som hjælper odenseanere med dårlig økonomi. Han deltager i nyt projekt i Borgmesterforvaltningen, som kobler private virksomheder og frivillige foreninger.

Odense: Jonas Madsen er senior private banker i Nordeas Private Banking-afdeling i Odense. Men fremover vil han et par gange om året skifte formuerådgivning og bonede bankgulve ud med foreningslokaler og gode råd til mindre bemidlede odenseanere.

Nordea i Odense indgår som den første private virksomhed i et nyt samarbejde i Odense Kommune. Et såkaldt profilprojekt i Borgmesterforvaltningen afsætter i år 200.000 kroner til Frivilligcenter Odense, som skal koble foreninger, der mangler ekstra hjælp, med virksomheder, der ønsker at give sine ansatte mulighed for at bruge deres specialviden og noget af arbejdstiden på frivilligt arbejde.


Annonce

Mange har måske en angst for banker, så jeg vil gerne vise, at vi også er mennesker på den anden side. At bankverdenen også gerne vil hjælpe.

Jonas Madsen, senior private banker i Nordea


Og specialviden har Jonas Madsen, som kan arbejde frivilligt 16 timer om året, mens Nordea betaler hans løn. Nordea er blevet koblet med Den Frie Rådgivning i Vollsmose, som blandt andet hjælper odenseanere med at rydde op i dårlig økonomi.

- Jeg kan bidrage med viden om økonomi og en bred forståelse for bankverdenen. Mange har måske en angst for banker, så jeg vil gerne vise, at vi også er mennesker på den anden side. At bankverdenen også gerne vil hjælpe, og at der bag bankens logo gemmer sig mennesker, som faktisk gerne vil gøre det bedste, vi kan, siger Jonas Madsen.

- Jeg higer efter at komme i gang, og jeg har også en vigtig opgave i at få mine kolleger tændt på det her. Hvis jeg kan komme tilbage i banken og sige, at det har været en mega fed oplevelse at være ude ved en forening, så får jeg også mine kolleger med på det. Så kan vi både give noget til samfundet og få noget ud af det selv.

Hjælp til rådgivning

Profilprojektet blev fredag præsenteret i foreningslokaler i Vollsmose, hvor Den Frie Rådgivning har til huse. Rådgivningen består af frivillige medarbejdere, som rådgiver odenseanere om økonomi og kontakt med myndigheder, og daglig koordinator Kirstine B. Folkmann ser frem til samarbejdet med Nordea.

- Vi går op i at gøre det bedste, vi kan, men vi kan hele tiden gøre det bedre. For os er det rigtig vigtigt, at vi får Nordea til at kigge på, hvordan vi rådgiver borgerne. Og når vores rådgivere for eksempel skal hjælpe en borger med at forhandle renter med en bank, vil det være rigtig fint for vores rådgivere at have mødt "den anden side" af virkeligheden med ansatte fra banken.

Profilprojekter

Odense Kommune arbejder for at skaffe flere frivillige til byens foreninger - blandt andet gennem et årligt profilprojekt i hver forvaltning.

I 2021 er der afsat 2,45 millioner kroner til arbejdet.

Profilprojektet i Borgmesterforvaltningen kobler private virksomheder med frivillige foreninger og løber til og med marts næste år. 200.000 kroner er afsat til projektet.

Og det er netop noget af det, Nordea gerne vil, siger Flemming Rasmussen, områdedirektør i Nordea Erhverv.

- Vi kan sætte vores finansielle viden i spil, så foreningerne kan bruge vores viden til at gøre en forskel. Det er vores bidrag tilbage til samfundet. Jeg kommer med flere end 200 Nordea-medarbejdere i ryggen, og hvis vi ganger det op med 16 timer årligt per medarbejder, bliver det rigtig mange timer. Jeg er sikker på, at det vil batte noget.

Annonce

Guldgrube af virksomheder

Samme sikkerhed har Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

Men Peter Rahbæk Juel, hvor langt kan I reelt set komme for de 200.000 kroner, som er afsat til profilprojektet?

- Vi kan komme godt i gang. Det er nyt land, vi træder ud på med projektet, men hvis vi kan demonstrere, at vi kan matche frivillige foreninger med virksomheder, som gerne vil tage et socialt ansvar, så er der potentielt en uudtømmelig guldgrube af virksomheder, vi kan arbejde videre med.

- Nordea er de første på banen med et aktivt standpunkt, og så håber jeg, at vi kan vise, at i Odense kan erhvervslivet gå ind og hjælpe frivillige foreninger. Min drøm er, at det her er noget blivende, som kan køre videre, når projektet er færdigt, siger Peter Rahbæk Juel.

Nordea er den første af potentielt en række virksomheder, som skal kobles med frivillige foreninger gennem Frivilligcenter Odense. Forventningen er, at flere virksomheder og foreninger vil blive præsenteret efter sommerferien, og fra frivilligcentret er leder Jess Kahr optimistisk.

- Vi tror på, at virksomhedernes medarbejdere gerne vil engagere sig i ting, der giver mening. Nu har vi Nordea og en frivillig forening, som går sammen, og en kommune med øje for mulighederne. Så skal vi i centret forløse de gode intentioner.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce