Annonce
Odense

Bankmanden Jonas får løn for frivilligt arbejde: Nordea er første store virksomhed i nyt samarbejde

Jonas Madsen (i hvid skjorte) skal som senior private banker i Nordea indgå i et nyt samarbejde om at hjælpe frivillige foreninger. Her er han sammen med Kirstine B. Folkmann, daglig koordinator af Den Frie Rådgivning i Vollsmose, og Flemming Rasmussen, områdedirektør i Nordea Erhverv (med kaffekop). Foto: Jon Bøge Gehlert.
Private banker Jonas Madsen skal rådgive Vollsmose-forening, som hjælper odenseanere med dårlig økonomi. Han deltager i nyt projekt i Borgmesterforvaltningen, som kobler private virksomheder og frivillige foreninger.

Odense: Jonas Madsen er senior private banker i Nordeas Private Banking-afdeling i Odense. Men fremover vil han et par gange om året skifte formuerådgivning og bonede bankgulve ud med foreningslokaler og gode råd til mindre bemidlede odenseanere.

Nordea i Odense indgår som den første private virksomhed i et nyt samarbejde i Odense Kommune. Et såkaldt profilprojekt i Borgmesterforvaltningen afsætter i år 200.000 kroner til Frivilligcenter Odense, som skal koble foreninger, der mangler ekstra hjælp, med virksomheder, der ønsker at give sine ansatte mulighed for at bruge deres specialviden og noget af arbejdstiden på frivilligt arbejde.


Annonce

Mange har måske en angst for banker, så jeg vil gerne vise, at vi også er mennesker på den anden side. At bankverdenen også gerne vil hjælpe.

Jonas Madsen, senior private banker i Nordea


Og specialviden har Jonas Madsen, som kan arbejde frivilligt 16 timer om året, mens Nordea betaler hans løn. Nordea er blevet koblet med Den Frie Rådgivning i Vollsmose, som blandt andet hjælper odenseanere med at rydde op i dårlig økonomi.

- Jeg kan bidrage med viden om økonomi og en bred forståelse for bankverdenen. Mange har måske en angst for banker, så jeg vil gerne vise, at vi også er mennesker på den anden side. At bankverdenen også gerne vil hjælpe, og at der bag bankens logo gemmer sig mennesker, som faktisk gerne vil gøre det bedste, vi kan, siger Jonas Madsen.

- Jeg higer efter at komme i gang, og jeg har også en vigtig opgave i at få mine kolleger tændt på det her. Hvis jeg kan komme tilbage i banken og sige, at det har været en mega fed oplevelse at være ude ved en forening, så får jeg også mine kolleger med på det. Så kan vi både give noget til samfundet og få noget ud af det selv.

Hjælp til rådgivning

Profilprojektet blev fredag præsenteret i foreningslokaler i Vollsmose, hvor Den Frie Rådgivning har til huse. Rådgivningen består af frivillige medarbejdere, som rådgiver odenseanere om økonomi og kontakt med myndigheder, og daglig koordinator Kirstine B. Folkmann ser frem til samarbejdet med Nordea.

- Vi går op i at gøre det bedste, vi kan, men vi kan hele tiden gøre det bedre. For os er det rigtig vigtigt, at vi får Nordea til at kigge på, hvordan vi rådgiver borgerne. Og når vores rådgivere for eksempel skal hjælpe en borger med at forhandle renter med en bank, vil det være rigtig fint for vores rådgivere at have mødt "den anden side" af virkeligheden med ansatte fra banken.

Profilprojekter

Odense Kommune arbejder for at skaffe flere frivillige til byens foreninger - blandt andet gennem et årligt profilprojekt i hver forvaltning.

I 2021 er der afsat 2,45 millioner kroner til arbejdet.

Profilprojektet i Borgmesterforvaltningen kobler private virksomheder med frivillige foreninger og løber til og med marts næste år. 200.000 kroner er afsat til projektet.

Og det er netop noget af det, Nordea gerne vil, siger Flemming Rasmussen, områdedirektør i Nordea Erhverv.

- Vi kan sætte vores finansielle viden i spil, så foreningerne kan bruge vores viden til at gøre en forskel. Det er vores bidrag tilbage til samfundet. Jeg kommer med flere end 200 Nordea-medarbejdere i ryggen, og hvis vi ganger det op med 16 timer årligt per medarbejder, bliver det rigtig mange timer. Jeg er sikker på, at det vil batte noget.

Annonce

Guldgrube af virksomheder

Samme sikkerhed har Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

Men Peter Rahbæk Juel, hvor langt kan I reelt set komme for de 200.000 kroner, som er afsat til profilprojektet?

- Vi kan komme godt i gang. Det er nyt land, vi træder ud på med projektet, men hvis vi kan demonstrere, at vi kan matche frivillige foreninger med virksomheder, som gerne vil tage et socialt ansvar, så er der potentielt en uudtømmelig guldgrube af virksomheder, vi kan arbejde videre med.

- Nordea er de første på banen med et aktivt standpunkt, og så håber jeg, at vi kan vise, at i Odense kan erhvervslivet gå ind og hjælpe frivillige foreninger. Min drøm er, at det her er noget blivende, som kan køre videre, når projektet er færdigt, siger Peter Rahbæk Juel.

Nordea er den første af potentielt en række virksomheder, som skal kobles med frivillige foreninger gennem Frivilligcenter Odense. Forventningen er, at flere virksomheder og foreninger vil blive præsenteret efter sommerferien, og fra frivilligcentret er leder Jess Kahr optimistisk.

- Vi tror på, at virksomhedernes medarbejdere gerne vil engagere sig i ting, der giver mening. Nu har vi Nordea og en frivillig forening, som går sammen, og en kommune med øje for mulighederne. Så skal vi i centret forløse de gode intentioner.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce