Annonce
Erhverv

Banken sagde ja - Henriette tøvede

Henriette Ferrarese Serups firma hedder Mille Fiori - det betyder 1000 blomster. Forretningsområdet er udlejning af ferieboliger i Toscana. Henriette Ferrarese Serup er meget opmærksom på, at konkurrenterne er store. Derfor har hun specialiseret sig i Toscana og markedsfører sig på kulturen, oplevelserne, den venlige befolkning og den gode mad og vin.

For at lade sin virksomhed vokse måtte Henriette Ferrarese Serup investere. En stor beslutning i et firma, der begyndte uden lån med risiko for privatøkonomien

Et skrivebord, en bærbar og penge til at indrykke annoncer for. Sat på spidsen så var det, hvad Henriette Ferrarese Serup måtte investere for at komme i gang som iværksætter.

På tredje år lever hun af at formidle ferieboliger i italienske Toscana, og indtil nu har hun klaret forretningerne fra sin lejlighed på en bærbar computer.

Så da hun pludselig stod over for en investering på 100.000 kroner, måtte hun trække vejret dybt. Flere gange.

- Du risikerer en masse penge, som du ikke har, forklarer Henriette Ferrarese Serup.

Omvendt var hun også klar over, at det var nødvendigt, hvis hendes virksomhed skulle vokse. Beløbet, der for større virksomheder vil lyde som peanuts for et afgørende arbejdsredskab, skulle nemlig bruges på en bookingrobot.

For efterhånden beslaglagde administration, forespørgsler og betaling alt for meget af Henriette Ferrarese Serup.

- Jeg er selv bremsen i udviklingen af mit firma. Jeg kan ikke nå mere, end jeg kan, argumenterer Henriette Ferrarese Serup, som synes det er for bøvlet at ansætte folk.

At få lov at låne pengene til booking-robotten var ikke noget problem. Banken sagde "go", og revisoren skubbede også på.

Men Henriette Ferrarese Serup tøvede. Hun havde brug for at vende det igen og igen, inden hun tog beslutningen.

Annonce
Henriette Ferrarese Serup sprang for tre år siden ud som iværksætter. Godt hjulpet af moderne teknologi har hun kørt firmaet fra privatboligen - men nu er hun på vej indi et kontorfællesskab.

Revisor skubbede på

- I efteråret havde jeg så et møde med min revisor, og så slog han i bordet og sagde "nu er det nok", fortæller Henriette Ferrarese Serup.

Revisoren trak på sit netværk og satte Henriette i forbindelse med en mand i branchen, som allerede havde investeret i noget lignende.

Ved at snakke med ham gik det langt om længe op for Henriette Ferrarese Serup, at dels var hun nødt til at købe bookingrobotten, hvis hun ville videre med sin virksomhed, dels var hun nødt til at gøre noget mere ud af at netværke professionelt, så hun kan få vendt iværksætter-problemer med ligesindede.

- Når jeg møder folk og fortæller, at jeg lever af at udleje ferieboliger i Toscana, så bliver de vildt fascinerede og begynder at snakke om deres egen livsdrøm. De siger ikke "Hvordan turde du springe ud som selvstændig?" Så det er svært at tale om tvivlen, forklarer Henriette Ferrarese Serup.

Henriette Ferrarese Serup sprang for tre år siden ud som iværksætter. Godt hjulpet af moderne teknologi har hun kørt firmaet fra privatboligen - men nu er hun på vej indi et kontorfællesskab.

Brug for gode spørgsmål

Nu er booking-robotten bestilt, den er blevet billigere end forventet, og Henriette Ferrarese Serup kan mærke, at hun har det godt med sin beslutning.

Faktisk har hun nu fået lidt lettere ved at bruge penge.

- Havde det været en mand, der havde set penge i det her, så havde han fundet sig en makker, og så havde de investeret promte. Kvinder er ikke så risikovillige. De passer på det, de er ved at bygge op, mener Henriette Feraresse Seerup, der oven i det hele har skrevet under på en kontrakt om en plads i et kontorfællesskab.

- Det er et led i at professionalisere virksomheden. Jeg trænger jo til, at der er nogen, der siger "har du tænkt på det", "har du overvejet ...". Jeg mangler nogen, der stiller nogle spørgsmål, siger Henriette Ferrarese Serup, der på sigt overvejer at finde en ligeværdig partner til firmaet.

Henriette Ferrarese Serup sprang for tre år siden ud som iværksætter. Godt hjulpet af moderne teknologi har hun kørt firmaet fra privatboligen - men nu er hun på vej indi et kontorfællesskab.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Yderligere to weekender med vejlukning - mandag begynder skinnearbejde i kryds

Annonce