Annonce
Erhverv

Banken sagde ja - Henriette tøvede

Henriette Ferrarese Serups firma hedder Mille Fiori - det betyder 1000 blomster. Forretningsområdet er udlejning af ferieboliger i Toscana. Henriette Ferrarese Serup er meget opmærksom på, at konkurrenterne er store. Derfor har hun specialiseret sig i Toscana og markedsfører sig på kulturen, oplevelserne, den venlige befolkning og den gode mad og vin.

For at lade sin virksomhed vokse måtte Henriette Ferrarese Serup investere. En stor beslutning i et firma, der begyndte uden lån med risiko for privatøkonomien

Et skrivebord, en bærbar og penge til at indrykke annoncer for. Sat på spidsen så var det, hvad Henriette Ferrarese Serup måtte investere for at komme i gang som iværksætter.

På tredje år lever hun af at formidle ferieboliger i italienske Toscana, og indtil nu har hun klaret forretningerne fra sin lejlighed på en bærbar computer.

Så da hun pludselig stod over for en investering på 100.000 kroner, måtte hun trække vejret dybt. Flere gange.

- Du risikerer en masse penge, som du ikke har, forklarer Henriette Ferrarese Serup.

Omvendt var hun også klar over, at det var nødvendigt, hvis hendes virksomhed skulle vokse. Beløbet, der for større virksomheder vil lyde som peanuts for et afgørende arbejdsredskab, skulle nemlig bruges på en bookingrobot.

For efterhånden beslaglagde administration, forespørgsler og betaling alt for meget af Henriette Ferrarese Serup.

- Jeg er selv bremsen i udviklingen af mit firma. Jeg kan ikke nå mere, end jeg kan, argumenterer Henriette Ferrarese Serup, som synes det er for bøvlet at ansætte folk.

At få lov at låne pengene til booking-robotten var ikke noget problem. Banken sagde "go", og revisoren skubbede også på.

Men Henriette Ferrarese Serup tøvede. Hun havde brug for at vende det igen og igen, inden hun tog beslutningen.

Annonce
Henriette Ferrarese Serup sprang for tre år siden ud som iværksætter. Godt hjulpet af moderne teknologi har hun kørt firmaet fra privatboligen - men nu er hun på vej indi et kontorfællesskab.

Revisor skubbede på

- I efteråret havde jeg så et møde med min revisor, og så slog han i bordet og sagde "nu er det nok", fortæller Henriette Ferrarese Serup.

Revisoren trak på sit netværk og satte Henriette i forbindelse med en mand i branchen, som allerede havde investeret i noget lignende.

Ved at snakke med ham gik det langt om længe op for Henriette Ferrarese Serup, at dels var hun nødt til at købe bookingrobotten, hvis hun ville videre med sin virksomhed, dels var hun nødt til at gøre noget mere ud af at netværke professionelt, så hun kan få vendt iværksætter-problemer med ligesindede.

- Når jeg møder folk og fortæller, at jeg lever af at udleje ferieboliger i Toscana, så bliver de vildt fascinerede og begynder at snakke om deres egen livsdrøm. De siger ikke "Hvordan turde du springe ud som selvstændig?" Så det er svært at tale om tvivlen, forklarer Henriette Ferrarese Serup.

Henriette Ferrarese Serup sprang for tre år siden ud som iværksætter. Godt hjulpet af moderne teknologi har hun kørt firmaet fra privatboligen - men nu er hun på vej indi et kontorfællesskab.

Brug for gode spørgsmål

Nu er booking-robotten bestilt, den er blevet billigere end forventet, og Henriette Ferrarese Serup kan mærke, at hun har det godt med sin beslutning.

Faktisk har hun nu fået lidt lettere ved at bruge penge.

- Havde det været en mand, der havde set penge i det her, så havde han fundet sig en makker, og så havde de investeret promte. Kvinder er ikke så risikovillige. De passer på det, de er ved at bygge op, mener Henriette Feraresse Seerup, der oven i det hele har skrevet under på en kontrakt om en plads i et kontorfællesskab.

- Det er et led i at professionalisere virksomheden. Jeg trænger jo til, at der er nogen, der siger "har du tænkt på det", "har du overvejet ...". Jeg mangler nogen, der stiller nogle spørgsmål, siger Henriette Ferrarese Serup, der på sigt overvejer at finde en ligeværdig partner til firmaet.

Henriette Ferrarese Serup sprang for tre år siden ud som iværksætter. Godt hjulpet af moderne teknologi har hun kørt firmaet fra privatboligen - men nu er hun på vej indi et kontorfællesskab.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce