Annonce
Erhverv

Banken sagde ja - Henriette tøvede

Henriette Ferrarese Serups firma hedder Mille Fiori - det betyder 1000 blomster. Forretningsområdet er udlejning af ferieboliger i Toscana. Henriette Ferrarese Serup er meget opmærksom på, at konkurrenterne er store. Derfor har hun specialiseret sig i Toscana og markedsfører sig på kulturen, oplevelserne, den venlige befolkning og den gode mad og vin.

For at lade sin virksomhed vokse måtte Henriette Ferrarese Serup investere. En stor beslutning i et firma, der begyndte uden lån med risiko for privatøkonomien

Et skrivebord, en bærbar og penge til at indrykke annoncer for. Sat på spidsen så var det, hvad Henriette Ferrarese Serup måtte investere for at komme i gang som iværksætter.

På tredje år lever hun af at formidle ferieboliger i italienske Toscana, og indtil nu har hun klaret forretningerne fra sin lejlighed på en bærbar computer.

Så da hun pludselig stod over for en investering på 100.000 kroner, måtte hun trække vejret dybt. Flere gange.

- Du risikerer en masse penge, som du ikke har, forklarer Henriette Ferrarese Serup.

Omvendt var hun også klar over, at det var nødvendigt, hvis hendes virksomhed skulle vokse. Beløbet, der for større virksomheder vil lyde som peanuts for et afgørende arbejdsredskab, skulle nemlig bruges på en bookingrobot.

For efterhånden beslaglagde administration, forespørgsler og betaling alt for meget af Henriette Ferrarese Serup.

- Jeg er selv bremsen i udviklingen af mit firma. Jeg kan ikke nå mere, end jeg kan, argumenterer Henriette Ferrarese Serup, som synes det er for bøvlet at ansætte folk.

At få lov at låne pengene til booking-robotten var ikke noget problem. Banken sagde "go", og revisoren skubbede også på.

Men Henriette Ferrarese Serup tøvede. Hun havde brug for at vende det igen og igen, inden hun tog beslutningen.

Annonce
Henriette Ferrarese Serup sprang for tre år siden ud som iværksætter. Godt hjulpet af moderne teknologi har hun kørt firmaet fra privatboligen - men nu er hun på vej indi et kontorfællesskab.

Revisor skubbede på

- I efteråret havde jeg så et møde med min revisor, og så slog han i bordet og sagde "nu er det nok", fortæller Henriette Ferrarese Serup.

Revisoren trak på sit netværk og satte Henriette i forbindelse med en mand i branchen, som allerede havde investeret i noget lignende.

Ved at snakke med ham gik det langt om længe op for Henriette Ferrarese Serup, at dels var hun nødt til at købe bookingrobotten, hvis hun ville videre med sin virksomhed, dels var hun nødt til at gøre noget mere ud af at netværke professionelt, så hun kan få vendt iværksætter-problemer med ligesindede.

- Når jeg møder folk og fortæller, at jeg lever af at udleje ferieboliger i Toscana, så bliver de vildt fascinerede og begynder at snakke om deres egen livsdrøm. De siger ikke "Hvordan turde du springe ud som selvstændig?" Så det er svært at tale om tvivlen, forklarer Henriette Ferrarese Serup.

Henriette Ferrarese Serup sprang for tre år siden ud som iværksætter. Godt hjulpet af moderne teknologi har hun kørt firmaet fra privatboligen - men nu er hun på vej indi et kontorfællesskab.

Brug for gode spørgsmål

Nu er booking-robotten bestilt, den er blevet billigere end forventet, og Henriette Ferrarese Serup kan mærke, at hun har det godt med sin beslutning.

Faktisk har hun nu fået lidt lettere ved at bruge penge.

- Havde det været en mand, der havde set penge i det her, så havde han fundet sig en makker, og så havde de investeret promte. Kvinder er ikke så risikovillige. De passer på det, de er ved at bygge op, mener Henriette Feraresse Seerup, der oven i det hele har skrevet under på en kontrakt om en plads i et kontorfællesskab.

- Det er et led i at professionalisere virksomheden. Jeg trænger jo til, at der er nogen, der siger "har du tænkt på det", "har du overvejet ...". Jeg mangler nogen, der stiller nogle spørgsmål, siger Henriette Ferrarese Serup, der på sigt overvejer at finde en ligeværdig partner til firmaet.

Henriette Ferrarese Serup sprang for tre år siden ud som iværksætter. Godt hjulpet af moderne teknologi har hun kørt firmaet fra privatboligen - men nu er hun på vej indi et kontorfællesskab.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce