Annonce
Erhverv

Bankekspert: Negative renter giver dårlig dialog med kunderne

Bankeksperten Lars Krull kan ikke forstå, at bankerne opbevarer så mange penge i Nationalbanken. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Bankeksperten Lars Krull fra Aalborg Universitet undrer sig over, at bankerne ikke er bedre til at sende deres formuer i arbejde.

- Hvem siger, at de skal putte pengene i Nationalbanken? Det er jo deres eget valg og sikkert fordi, at de er en forsigtig-Per. Det var jo bedre, hvis de lånte pengene ud, siger Lars Krull.

Når bankerne alligevel indfører negative renter, finder han det naturligt med en grænse på 750.000 kroner. Det er det samme beløb, der er beskyttet af en indskydergaranti, hvis banken går konkurs.

- Derfor er det også lidt dumt at have flere penge stående i den samme bank, bemærker Lars Krull.

Hvis bankerne vælger at gå under grænsen på 750.000 kroner, løber de til gengæld en risiko. Ifølge bankeksperten vil mange kunder med store indlån også have andre produkter, eksempelvis lån, som bankerne tjener gode penge på.

- Det vil for mange banker give en dialog, som de ikke ønsker med deres kunder. Så skal de diskutere hele forretningsforholdets pris, og det vil de ofte ikke have en interesse i, siger Lars Krull.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce