Annonce
Erhverv

Bankekspert: Negative renter giver dårlig dialog med kunderne

Bankeksperten Lars Krull kan ikke forstå, at bankerne opbevarer så mange penge i Nationalbanken. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Bankeksperten Lars Krull fra Aalborg Universitet undrer sig over, at bankerne ikke er bedre til at sende deres formuer i arbejde.

- Hvem siger, at de skal putte pengene i Nationalbanken? Det er jo deres eget valg og sikkert fordi, at de er en forsigtig-Per. Det var jo bedre, hvis de lånte pengene ud, siger Lars Krull.

Når bankerne alligevel indfører negative renter, finder han det naturligt med en grænse på 750.000 kroner. Det er det samme beløb, der er beskyttet af en indskydergaranti, hvis banken går konkurs.

- Derfor er det også lidt dumt at have flere penge stående i den samme bank, bemærker Lars Krull.

Hvis bankerne vælger at gå under grænsen på 750.000 kroner, løber de til gengæld en risiko. Ifølge bankeksperten vil mange kunder med store indlån også have andre produkter, eksempelvis lån, som bankerne tjener gode penge på.

- Det vil for mange banker give en dialog, som de ikke ønsker med deres kunder. Så skal de diskutere hele forretningsforholdets pris, og det vil de ofte ikke have en interesse i, siger Lars Krull.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce