Annonce
Fyn

Banke: God dag - indtil aftenshowet

Det blev en lang dag for Thomas Banke, da han torsdag skulle stå på mål for sin borgmestertid på stoffer. Dagen sluttede med en narkotest for åbent tæppe. Foto: Mette Mørk

Thomas Banke har modtaget masser af positive kommenater til sin åbenhed om sin år i narkohelvede, og da DR bad ham lave narkotest for åben skærm sagde han ja, men journalistikken beklager han

Fredericia: I dag udkommer Thomas Bankes bog om sin borgmestertid på stoffer, og sjældent har en bog fået så meget opmærksomhed før udgivelsen. En opmærksomhed, som hovedpersonen har været glad for.

- Jeg har modtaget utrolig mange positive tilkendegivelser, som jeg er meget glad for. Jeg synes, at man har taget godt imod, at jeg så åbent taler ud om mit misbrug. Det var min hensigt at være hudløst ærlig, siger Thomas Banke.

I dagene op til udgivelsen har han talt med stort set alle medier, og torsdag var han interviewoffer i diverse tv- og radioprogrammer. Også DR aftenshowet havde han sagt ja til at deltage i.

Annonce

På redaktionen har de sikkert tænkt, at det kunne være en sjov gimmick, men nok ikke tænkt det til ende. Jeg kunne selvfølgelig ikke afslå det, og man skal ikke have ondt af mig, men det var måske noget at se på for presselogen.

Thomas Banke

Kunne ikke afslå

- Vi havde aftalt, at jeg skulle fortælle om misbruget, men det var bestemt ikke aftalt, at jeg i den forbindelse skulle lave en narkotest. Den blev hevet op midt under interwievet, og så kunne jeg ikke sige nej. Hvad seerne ikke kunne se var, at der var tale om en tester, som man kan købe i enhver butik. Det var fuldstændig uprofessionelt udstyr, som lige så godt kunne være gået galt, siger Thomas Banke.

Men testen viste sig negativ, hvilket Thomas Banke heller ikke var i tvivl om.

- Jeg ved, at jeg er clean og har været det siden jeg kom i behandling på Stien i 2015. Men jeg tror, at de på redaktionen har tænkt, at det kunne være en sjov gimmick uden at tænke det helt igennem, siger Thomas Banke.

Se interviewet her

Vigtig fokus

Men udover dagens sidste optræden i aftenshowet, så ser han tilbage på en dag med en del flere reaktioner end ventet.

- Jeg tænkte, at bogen ville vække opsigt, men det har været helt vildt. Jeg håber, at den kan være med til at sætte fokus på, at der er mange som jeg, der lever med et misbrug ved siden af, at de tilsyneladende har et almindeligt liv, siger Thomas Banke.

Han påpeger dermed også, hvor vigtigt det er, at smertebehandling følges op af en nedtrapningsplan.

- Der er kommet langt mere fokus på udskrivningen af morfin, og det er vigtigt, siger Thomas Banke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce