Annonce
Fyn

Banke-bog stadig på bestsellerlister

Thomas Banke (V) fortæller i ny bog ærligt om sit misbrug af morfin, mens han var borgmester i Fredericia 2010-2013, og Henrik Qvortrups "Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" har klaret sig godt på boghandlernes bestsellerlister. Arkivfoto: Mette Mørk

Biografi om lokal borgmester-optur og efterfølgende fald på grund af narko er populær. Solgt i over 400 eksemplarer alene i Fredericia og Middelfart

Fredericia: Små tre uger efter udgivelsen 5. maj er Henrik Qvortrups biografi om Fredericias tidligere førstemand, Thomas Banke (V), og hans stofmisbrug stadig på boghandlernes bestsellerliste.

"Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" lå nummer 10 på Bog og idés top-10 over solgte biografier i sidste uge, uge 20. De to foregående uger lige efter lanceringen var beretningen firer og femmer på barometret. Hos konkurrenten, Arnold Busck, befandt "Borgmester på stoffer" sig i sidste uge som nummer fire på listen over biografier og erindringer, men er i denne uge ude.

Lokalt melder Billunds Boghandel, Bog og idé i Middelfart og Bog og idé i Fredericia om i alt cirka 450 solgte eksemplarer.

Annonce

Den har solgt over hele landet. Ellers var den ikke røget ind på listen, for vi tjekker det

Ulla Fiil, salgskoordinator i Indeks Retail A/S, Hedensted, der ejer Bog og idés 122 butikker.

Solgt i hele DK

- Den har solgt over hele landet, oplyser salgskoordinator i Indeks Retail A/S, Hedensted, Ulla Fiil.

Firmaet ejer Bog og idé-kæden.

- Ellers var den ikke røget ind på listen, for vi tjekker det. Ligesom vi ville undersøge det, hvis der for eksempel kom en bog om "Mord i Rønne", der solgte rigtigt godt, forklarer hun, men vil af konkurrencehensyn ikke ud med mere eksakte landstal for salget.

Bankes skyggeliv

Henrik Qvortrups "Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" er udgivet på forlaget People's Press.

I den første uge efter sin premiere var kun Hella Joofs "Papmaché-reglen", Jacob Wendt Jensens "Lise Nørgaard - de første 100 år" og Morten Skjoldagers "Syv år for PET - Jakob Scharfs tid" varmere brød på diskene i Bog og idés 122 filialer.

Bogen om Thomas Banke beskriver en af landets dengang yngste borgmestres opstigning og nedtur 2010-2013 på grund af en skyggetilværelse på morfin og beroligende benzodiazepiner. Han var tidligere landsformand i Venstres Ungdom og som 28-årig den første borgerlige borgmester i ellers røde Fredericia siden 1918.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Odense

Yderligere to weekender med vejlukning - mandag begynder skinnearbejde i kryds

Annonce