Annonce
Fyn

Banke-bog stadig på bestsellerlister

Thomas Banke (V) fortæller i ny bog ærligt om sit misbrug af morfin, mens han var borgmester i Fredericia 2010-2013, og Henrik Qvortrups "Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" har klaret sig godt på boghandlernes bestsellerlister. Arkivfoto: Mette Mørk

Biografi om lokal borgmester-optur og efterfølgende fald på grund af narko er populær. Solgt i over 400 eksemplarer alene i Fredericia og Middelfart

Fredericia: Små tre uger efter udgivelsen 5. maj er Henrik Qvortrups biografi om Fredericias tidligere førstemand, Thomas Banke (V), og hans stofmisbrug stadig på boghandlernes bestsellerliste.

"Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" lå nummer 10 på Bog og idés top-10 over solgte biografier i sidste uge, uge 20. De to foregående uger lige efter lanceringen var beretningen firer og femmer på barometret. Hos konkurrenten, Arnold Busck, befandt "Borgmester på stoffer" sig i sidste uge som nummer fire på listen over biografier og erindringer, men er i denne uge ude.

Lokalt melder Billunds Boghandel, Bog og idé i Middelfart og Bog og idé i Fredericia om i alt cirka 450 solgte eksemplarer.

Annonce

Den har solgt over hele landet. Ellers var den ikke røget ind på listen, for vi tjekker det

Ulla Fiil, salgskoordinator i Indeks Retail A/S, Hedensted, der ejer Bog og idés 122 butikker.

Solgt i hele DK

- Den har solgt over hele landet, oplyser salgskoordinator i Indeks Retail A/S, Hedensted, Ulla Fiil.

Firmaet ejer Bog og idé-kæden.

- Ellers var den ikke røget ind på listen, for vi tjekker det. Ligesom vi ville undersøge det, hvis der for eksempel kom en bog om "Mord i Rønne", der solgte rigtigt godt, forklarer hun, men vil af konkurrencehensyn ikke ud med mere eksakte landstal for salget.

Bankes skyggeliv

Henrik Qvortrups "Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" er udgivet på forlaget People's Press.

I den første uge efter sin premiere var kun Hella Joofs "Papmaché-reglen", Jacob Wendt Jensens "Lise Nørgaard - de første 100 år" og Morten Skjoldagers "Syv år for PET - Jakob Scharfs tid" varmere brød på diskene i Bog og idés 122 filialer.

Bogen om Thomas Banke beskriver en af landets dengang yngste borgmestres opstigning og nedtur 2010-2013 på grund af en skyggetilværelse på morfin og beroligende benzodiazepiner. Han var tidligere landsformand i Venstres Ungdom og som 28-årig den første borgerlige borgmester i ellers røde Fredericia siden 1918.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce