Annonce
Fyn

Banke-bog stadig på bestsellerlister

Thomas Banke (V) fortæller i ny bog ærligt om sit misbrug af morfin, mens han var borgmester i Fredericia 2010-2013, og Henrik Qvortrups "Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" har klaret sig godt på boghandlernes bestsellerlister. Arkivfoto: Mette Mørk

Biografi om lokal borgmester-optur og efterfølgende fald på grund af narko er populær. Solgt i over 400 eksemplarer alene i Fredericia og Middelfart

Fredericia: Små tre uger efter udgivelsen 5. maj er Henrik Qvortrups biografi om Fredericias tidligere førstemand, Thomas Banke (V), og hans stofmisbrug stadig på boghandlernes bestsellerliste.

"Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" lå nummer 10 på Bog og idés top-10 over solgte biografier i sidste uge, uge 20. De to foregående uger lige efter lanceringen var beretningen firer og femmer på barometret. Hos konkurrenten, Arnold Busck, befandt "Borgmester på stoffer" sig i sidste uge som nummer fire på listen over biografier og erindringer, men er i denne uge ude.

Lokalt melder Billunds Boghandel, Bog og idé i Middelfart og Bog og idé i Fredericia om i alt cirka 450 solgte eksemplarer.

Annonce

Den har solgt over hele landet. Ellers var den ikke røget ind på listen, for vi tjekker det

Ulla Fiil, salgskoordinator i Indeks Retail A/S, Hedensted, der ejer Bog og idés 122 butikker.

Solgt i hele DK

- Den har solgt over hele landet, oplyser salgskoordinator i Indeks Retail A/S, Hedensted, Ulla Fiil.

Firmaet ejer Bog og idé-kæden.

- Ellers var den ikke røget ind på listen, for vi tjekker det. Ligesom vi ville undersøge det, hvis der for eksempel kom en bog om "Mord i Rønne", der solgte rigtigt godt, forklarer hun, men vil af konkurrencehensyn ikke ud med mere eksakte landstal for salget.

Bankes skyggeliv

Henrik Qvortrups "Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" er udgivet på forlaget People's Press.

I den første uge efter sin premiere var kun Hella Joofs "Papmaché-reglen", Jacob Wendt Jensens "Lise Nørgaard - de første 100 år" og Morten Skjoldagers "Syv år for PET - Jakob Scharfs tid" varmere brød på diskene i Bog og idés 122 filialer.

Bogen om Thomas Banke beskriver en af landets dengang yngste borgmestres opstigning og nedtur 2010-2013 på grund af en skyggetilværelse på morfin og beroligende benzodiazepiner. Han var tidligere landsformand i Venstres Ungdom og som 28-årig den første borgerlige borgmester i ellers røde Fredericia siden 1918.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce