Annonce
Fyn

Banke-bog banker på til bestsellerliste

Thomas Banke (V) fortæller i ny biografi ærligt om sit misbrug af blandt andet morfin, mens han var borgmester i Fredericia. Bogen er netop udkommet og sælger rigtigt pænt, lyder det fra boghandlerne i byen. Foto: Mette Mørk

Boghandlere tæller op. Eksborgmesters biografi foreløbig solgt i næsten 250 eksemplarer på få dage alene i Fredericia.

Fredericia: De to boghandlere i Fredericia melder om fint salg af den nye biografi om byens tidligere borgmester, Thomas Banke (V).

Henrik Qvortrups "Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede" udkom på forlaget Peoples Press fredag, og efter signeringer i både Bog og idé og Billunds Boghandel lyder det, at Banke-bogen er langet over disken henholdsvis 52 og små 200 gange. Billunds Boghandel medtæller solgte eksemplarer i Bog og idé i Middelfart, som Elsa Billund og Jesper Bendix tillige ejer.

Et ganske pænt resultatet for en udgivelse, der måske mest har lokal interesse. Alligevel mener Carsten Bank Friis, Bog og idé, at "Borgmester på stoffer" også vil sælge i Helsingør og Holstebro, og at den måske lander på kædens næste bestsellerliste for den forgangne uge. Ikke mindst på grund af den landsdækkende omtale af Thomas Bankes opstigning som førstemand 2010-2013 og faldet på grund af en skyggetilværelse på morfin og beroligende benzodiazepiner.

Annonce

Banke signerer igen

- Da han var her for at signere, tydede kommentarerne på, at Banke stadig er vellidt i byen, siger Carsten Bank Friis.

- Jeg tror, mange har købt den, fordi de føler, de kender Thomas personligt, fordi han engagerede sig i mange mennesker, peger Elsa Billund på:- Andre vil læse den, fordi de er helt uenige med ham, og så er det selvfølgelig også lidt sladder.

Thomas Banke besøger Billunds Boghandel igen torsdag 18. maj klokken 16.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce