Annonce
Erhverv

Bankansatte: Fyringer er forkert middel til at udvikle Nordea

Staff/Reuters
Der er brug for ansatte til at udvikle Nordea, mener Finansforbundet, der kritiserer bankens spareplan.

Nordea har fat i den helt forkerte medicin, når banken vælger at skære i medarbejderstaben for at skabe en stærkere bank med en højere indtjening.

Sådan lyder det fra Finansforbundet, der er fagforening for knap 54.000 ansatte i den finansielle sektor.

- De ansatte skal jo til syvende og sidst skabe værdi for Nordeas kunder og aktionærerne, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

- Det er dybt problematisk, at redskabet fra ledelsesværktøjskassen endnu engang er reduktioner på de medarbejdere, der yder en kæmpe indsats under meget højt arbejdspres, siger han i en skriftlig kommentar.

Nordea har fredag varslet, at banken vil spare op til seks milliarder kroner frem mod 2022.

Den væsentligste del af besparelserne skal findes ved at skære antallet af ansatte.

- Vi har kun interesse i et langsigtet og bæredygtigt perspektiv for Nordea som virksomhed, og her er der brug for udvikling og ikke afvikling.

- Det skal der altså medarbejdere til at drive, siger Kent Petersen.

Nordea har ikke sat tal på, hvor mange ansatte der skal væk. Banken har i dag omkring 29.500 ansatte.

- 70 procent af vore udgifter stammer fra personale. Og det er klart, at når man skal spare, så bliver vi også nødt til at se på udgifterne her, siger bankens koncernchef, Frank Vang-Jensen.

- Og det betyder, at vi – desværre – kommer til at blive færre i årene, der kommer, siger han ifølge Ritzau Finans fredag i London, hvor banken fortæller om spareplanerne.

Ud over at banken i fremtiden skal være færre, er der også lagt op til at flytte arbejdspladser til Polen.

Samtidig er der lagt op til besparelser på eksterne konsulenter, men generelt bliver alle hjørnet kigger igennem.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse fra Finansforbundet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce