Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bang-bang i skolens kælder

Ole Madsen instruerer Lucas Piwodda Rasmussen og Anna Gerberg Krtistensen.

Det er ikke lige til at se det - eller høre det - når man kører gennem Haastrup sådan en stilfærdig onsdag eftermiddag i julemåneden.

Men nede i kælderen under Haastrup Friskole er der fuld gang i en aktivitet af den mere larmende slags.

Det er nemlig her, Haastrup Gymnatikforenings skydning for børn foregår.

En helt almindelig skolegang med lokaler på begge sider bliver onsdag eftermiddag omdannet til en lille skydebane ved at skubbe en særlig endevæg ind, som kan tage imod skuddene.

Og så er der lige pludselig plads til, at et lille hold på tre børn kan plaffe løs.

Skydeinstruktør er 76-årige Ole Madsen, der også er formand for Haastrup Folkemindesamling, der holder til i det gamle sikringsrum lige bag ved den gang, hvor skydebanen er indrettet.

- Det startede egentlig helt tilbage i 1987, da det var kommuneskole. Jeg opdagede, at det gamle banetræk til skydebanen lå ude bagved og skulle kasseres. Men så fik vi det fundet frem igen og ordnet, så vi kunne lave skydebanen her, fortæller Ole Madsen.

Lige nu er der tre børn på hans hold om onsdagen: Lucas Piwodda Rasmussen og Anna Gerberg Kristensen, begge 6. klasse, og Mads Bruun fra 3. klasse.

- Det er rigtig sjovt, siger både Lucas og Anna, der har gået til skydning i henholdsvis fem og fire år.

De har ikke lige tænkt på at følge i den lokale OL-skytte Stine Nielsens fodspor og satse på en elitekarriere i skydning. Men alting starter jo et sted, og indtil videre er det i hvert fald en hyggelig fritidsaktivitet hver onsdag.

- På et tidspunkt havde vi noget skoleskydning i DGI-regi, og det gjorde, at nogle elever fik interesse for skydning. Men vi vil dag gerne have nogle flere på holdet, siger Ole Madsen.

Tidligere har det været helt op til syv-otte stykker, men så var det også nødt til at lave flere hold, fordi der kun er plads til tre ad gangen på skydebanen.

Haastrup Gymnastikforening har også et voksenhold i skydning.

Det er kun i vinterhalvåret, at skydningen foregår i friskolens kælder. Om sommeren foregår det udendørs.

Der trænes hver onsdag i kælderen.
Ole Madsen instruerer Lucas Piwodda Rasmussen og Anna Gerberg Krtistensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce