Annonce
Sydfyn

Banedanmark stritter imod: Ensretning vil svække sikkerheden ved overkørsel

Frederiksgade var i sommer som forsøg ensrettet her fra p-pladsen og i retning mod Jessens Mole, men man har ønsket en mulighed for at ensrette hele gaden for blandt andet at styrke trafiksikkerheden på Klosterplads. Det blokerer Banedanmark for. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Ensretning i jernbaneoverkørsler midt i Svendborg kan forvirre trafikanter og skabe farlige situationer, og derfor blokerer Banedanmark for løsning i Frederiksgade.

Svendborg: Det er et spørgsmål om sikkerheden i krydset mellem Klosterplads, Jernbanegade og Frederiksgade, der har fået Banedanmark til at blokere for et indkørselsforbud og en ensretning af hele Frederiksgade i retning mod Jessens Mole.

Det oplyser områdechef i Banedanmark Bianka Saarnak i et skriftligt svar til Fyns Amts Avis.

”Skal der være en ensretning af vejen i overkørslen, så vil det kræve, at Svendborg Kommune kommer med en løsning, hvor det ikke er fysisk muligt at køre mod ensretningen, da erfaringen viser, at man ved at ensrette trafikken i en overkørsel mindsker sikkerheden i overkørslen, hvilket i yderste konsekvens kan medføre alvorlige ulykker”, skriver områdechefen.

Annonce

Før set nærved-ulykker

Hun skriver, at overkørslen midt i Svendborg ligger i et T-kryds, og at det for nogle trafikanter kræver meget opmærksomhed – eksempelvis turister.

”Vi har også tidligere set nærved-ulykker i overkørslen, hvor trafikanter bevidst eller ubevidst har bragt sig selv i fare ved ikke at overholde færdselsreglerne”, skriver Bianka Saarnak.

Områdechefen oplyser, at erfaringer fra andre steder viser, at det kan skabe forvirring hos trafikanterne og potentielt farlige situationer, hvis der er ensrettet i en overkørsel.

”Det kan eksempelvis være, hvis en bilist fejlagtigt kører ind i overkørslen fra den gale side, opdager det for sent og så vil bakke ud - mens bommene går ned. Den danske jernbane er blandt de fem mest sikre i EU, og det skal den blive ved med at være”, skriver Bianka Saarnak.

Fyns Amts Avis har siden tirsdag forsøgt at få en aftale om et interview med en ledende medarbejder i Banedanmark for at få svar på kritikken fra Svendborg Kommune, ligesom vi godt vil have mulighed for at stille opfølgende spørgsmål. Men Banedanmark oplyser, at man kun har haft mulighed for at aflevere et skriftligt svar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce