Annonce
Erhverv

Banedanmark har fundet ny direktør med jernbaneerfaring

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fra 1. april starter Hakon Iversen som ny direktør hos Banedanmark, der har ansvaret for de danske jernbaner.

Banedanmark har ansat Hakon Iversen som din nye administrerende direktør fra 1. april.

Annonce

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Ansættelsen sker, efter at Per Jacobsen mod slutningen af sidste år opsagde sin stilling som øverste direktør hos Banedanmark.

Hakon Iversen kommer fra en stilling som direktør i Vurderingsstyrelsen.

Han har tidligere været ansat i forskellige stillinger i Transport- og Boligministeriet. Han har derved flere års erfaring med jernbaneområdet.

- Jeg glæder mig til at vende tilbage til jernbanen og til samarbejdet med de dygtige og engagerede medarbejdere og ledere i Banedanmark, siger Hakon Iversen.

Selv om nu forhenværende administrerende direktør Per Jacobsen opsagde sin stilling mod slutningen af sidste år, er han først fratrådt 8. februar.

Det hænger sammen med, at han har fortsat sit arbejde hos Banedanmark, indtil man havde en afløser på plads.

I perioden frem til at Hakon Iversen tiltræder som administrerende direktør, vil økonomidirektør Peter Jonasson være konstitueret i stillingen.

Banedanmark er det selskab, som har ansvaret for den danske jernbane. Det vil sige, at det er Banedanmark, der styrer togtrafikken og informerer om den.

Det er også Banedanmark, der vedligeholder den danske jernbane.

Direktørskiftet sker, mens selskabet arbejder med en række projekter, der skal forbedre jernbanedriften i Danmark.

Eksempelvis skal en række strækninger elektrificeres, og på S-banen i København er et nyt signalsystem ved at blive kørt ind.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce