Annonce
Trekantområdet

Bands smides ud af Ungdommens Hus: De er blevet for gamle

Der skal ikke længere være bands, hvor medlemmerne er over 25 år, i Ungdommens Hus' øvelokaler. Deres aftale er blevet opsagt fra 1. januar 2022. I stedet vil Ungdommens Hus fokusere benhårdt på målgruppen af 15 til 25-årige. Arkivfoto: Mads Hansen
Ungdommens Hus skal re-tænkes, og det betyder blandt andet at de nuværende bands i øvelokalerne skal være ude i det nye år. I stedet skal der langt større fokus på målgruppen - de 15-25-årige.

Fredericia: I denne uge fik bands og musikere, som i dag benytter sig af Ungdommens Hus’ øvelokaler, beskeden om, at deres brug af de lokaler snart er fortid. 1. januar 2022 skal de være ude.

I en besked adresseret til ”musikere på øvegangen”, fremgår det nemlig, at det i forbindelse med en re-tænkning af Ungdommens Hus er blevet besluttet, at der skal ske en udskiftning af bands og musikere, som brugere af Ungdommens Hus’ øvelokaler.

En af de bands, der nu skal øve et andet sted, er Padlock Chain, som journalist på Fredericia Dagblad og Elbobladet, Peter Friis Autzen, er den del af. Han ærgrer sig over, at tiden i Ungdommens Hus nu snart er forbi. Han har været bruger af huset, siden det blev oprettet.

Annonce

- Det handler ikke så meget om, at vi skal øve et andet sted. Det finder vi en løsning på. Men jeg har været enormt glad for at benytte huset. Jeg har virkelig følt mig beriget og har været meget begejstret for at have et sted, hvor man har kunnet mødes på tværs af generationer. Nu om stunder taler unge og voksne en del om hinanden, men sjælden med hinanden. Der er ikke mange steder, hvor unge og voksne ser hinanden og er sammen på lige fod. Det sker på Ungdommens Hus, lyder det fra Peter Friis Autzen.

Fokus på det pædagogiske

Rasmus Balder Larsen, som er leder af fritidsafdelingen i Fredericia Kommune, fortæller, at Ungdommens Hus gerne stadig skal være et sted, hvor unge og voksne mødes. Bare på en lidt andet måde.

En del af den re-tænkning, der skal ske omkring Ungdommens Hus, går nemlig ud på, at bevæge sig fra et kulturtilbud og over til et pædagogisk tilbud.

- Der skal være pædagogiske voksne omkring de unge, som de kan henvende sig til, og som lige kan have et blik på dem, hvis der er brug for det. Det skal være et sted, hvor man kan møde nogle betydningsfulde voksne og vælge dem til, hvis man har brug for det, siger Rasmus Balder Larsen og fortsætter:

- Der skal ses på, hvordan vi sikrer, at en koncert eller et ungdomsskolehold eller caféen er et sted, hvor de unge generelt føler sig trygge, og hvor de oplever, at de udvikler sig og dygtiggøre sig.

Jeg har virkelig følt mig beriget og har været meget begejstret for at have et sted, hvor man har kunnet mødes på tværs af generationer.

Peter Friis Autzen, medlem af Padlock Chain

Han nævner samtidig, at man vil fokusere en del mere på den primære målgruppe af Ungdommens Hus, som er de 15 til 25-årige. Det er også derfor, at de nuværende bands og musikere i huset er blevet opsagt. Det skal nemlig ikke være slut med bands på øvegangen.

Annonce

Ældre kan være mentorer

- Der kommer nye bands ind. Vi har nye unge, som står og banker på for at få øvelokaler at øve i. De mere erfarne og veletablerede bands, som har øvet sammen i mange år, og som typisk er uden for målgruppen, bliver henvist til Bülows Kaserne, hvor der står nye lækre øvelokaler klar lige om lidt, fortæller Rasmus Balder Larsen.

Samtidig gør han det klart, at der vil være bands, hvor nogle af medlemmerne er uden for målgruppen:

- Her kan de kan bidrage med noget til målgruppen ved at have taget de yngre med ind. På den måde bliver de en slags mentorer eller buddies. Alle i huset har på den måde en funktion for de unge. Det er vores målsætning.

Kom til vælgermøde

Netop fremtiden for Ungdommens Hus er blandt de temaer, der bliver diskuteret, når Fredericia Dagblad inviterer til vælgermøde i Ungdommens Hus i Norgesgade.

Det sker mandag 1. november fra klokken 19 til 20.30.

Der bliver sat fokus på kultur og fritid i Fredericia Kommune, og fire partier, Konservative, Borgerligt Fællesskab, Radikale og Enhedslisten, er blevet inviteret til at debattere emnet.

Alle er velkomne, og det kræver ikke nogen tilmelding.

At udskifte bands og musikere er en af få fastlagte planer for re-tænkningen. Frem mod jul skal en arbejdsgruppe kigge på Ungdommens Hus og beslutte sig for, hvad der reelt skal ske. Både inden- og udendørs. Ifølge Rasmus Balder Larsen skal Ungdommens Hus ikke gøre noget andet, end det gør i dag, men der skal ske mere og nyt i huset:

- Ungdommens Hus skal tænkes som et samlet fritidsmiljø, hvor de unge kan vælge det til, som de har lyst til og brug for. Og derfor skal vi nu beslutte os for, hvad det er for en profil huset og fritidsmiljøet skal have, så det bliver attraktivt for alle unge at komme i. Vi skal se på, hvordan vi gør det til en palet af tilbud, så der altid er en anledning for alle typer unge til at samles dernede.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Fyn

Hun kæmper børnenes kamp. Derfor bør Sara Ekknud Windell være Årets Fynbo

Livsstil For abonnenter

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce