Annonce
Odense

Bandekonflikt i Odense: Vandpibecafé tilholdssted for den ene part

Sahara Lounge er tilholdssted for den ene part af de to stridende bandefamilier i Odense, men der er ifølge politiet ikke tale om et nyt bandeklubhus. Foto: Nils Svalebøg
Sahara Lounge i industribygning på Ørstedsgade er centrum for en af de stridende familier, men der er ikke tale om et bandeklubhus, siger Fyns Politi.

Fyns Politi holder ekstra øje med biler og personer, som færdes omkring vandpibecafeen Sahara Lounge på Ørstedsgade.

- Vi er ligesom borgmesteren, der var ude med det i sidste uge, overbevist om, at stedet er samlingssted for den ene del af grupperingerne, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen, Fyns Politi.

Derfor patruljerer politipatruljer også mange gange i løbet af døgnet i gaden, som både har en skole, et stort antal private lejligheder og dertil en industribygning, hvor Sahara Lounge ligger i den ene ende.

- Vi er til stede både forebyggende og i forhold til efterforskningsmæssige skridt, forklarer han.

De personer, som kommer i Sahara Lounge, har haft tilknytning til den nedlagte bandegruppering Black Army, men at tale om, at Black Army er genopstået og med et nyt klubhus er ifølge Fyns Politi ikke tilfældet.

- Det er ikke et klubhus, men den ene gruppering kommer der som gæster, siger Jesper Pedersen, som afviser, at indehaveren af vandpibecafeen har noget med konflikten at gøre. Hvor den anden gruppering holder til ved politiet ikke.

Som ved tidligere bandekonflikter i Odense er der risiko for, at helt almindelige borgere kommer i klemme mellem de to rivaliserende grupperinger.

- Vi vil være meget offensive og bruge alle de værktøjer, vi har i værktøjskassen, til at dæmme op for konflikterne. Både på den lange bane, og også ved de enkelte episoder. Vi accepterer ikke deres opførsel, siger Jesper Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce