Annonce
Odense

Bandekonflikt i Odense: Vandpibecafé tilholdssted for den ene part

Sahara Lounge er tilholdssted for den ene part af de to stridende bandefamilier i Odense, men der er ifølge politiet ikke tale om et nyt bandeklubhus. Foto: Nils Svalebøg
Sahara Lounge i industribygning på Ørstedsgade er centrum for en af de stridende familier, men der er ikke tale om et bandeklubhus, siger Fyns Politi.

Fyns Politi holder ekstra øje med biler og personer, som færdes omkring vandpibecafeen Sahara Lounge på Ørstedsgade.

- Vi er ligesom borgmesteren, der var ude med det i sidste uge, overbevist om, at stedet er samlingssted for den ene del af grupperingerne, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen, Fyns Politi.

Derfor patruljerer politipatruljer også mange gange i løbet af døgnet i gaden, som både har en skole, et stort antal private lejligheder og dertil en industribygning, hvor Sahara Lounge ligger i den ene ende.

- Vi er til stede både forebyggende og i forhold til efterforskningsmæssige skridt, forklarer han.

De personer, som kommer i Sahara Lounge, har haft tilknytning til den nedlagte bandegruppering Black Army, men at tale om, at Black Army er genopstået og med et nyt klubhus er ifølge Fyns Politi ikke tilfældet.

- Det er ikke et klubhus, men den ene gruppering kommer der som gæster, siger Jesper Pedersen, som afviser, at indehaveren af vandpibecafeen har noget med konflikten at gøre. Hvor den anden gruppering holder til ved politiet ikke.

Som ved tidligere bandekonflikter i Odense er der risiko for, at helt almindelige borgere kommer i klemme mellem de to rivaliserende grupperinger.

- Vi vil være meget offensive og bruge alle de værktøjer, vi har i værktøjskassen, til at dæmme op for konflikterne. Både på den lange bane, og også ved de enkelte episoder. Vi accepterer ikke deres opførsel, siger Jesper Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce