Annonce
Odense

Bandekonflikt i Odense: Vandpibecafé tilholdssted for den ene part

Sahara Lounge er tilholdssted for den ene part af de to stridende bandefamilier i Odense, men der er ifølge politiet ikke tale om et nyt bandeklubhus. Foto: Nils Svalebøg
Sahara Lounge i industribygning på Ørstedsgade er centrum for en af de stridende familier, men der er ikke tale om et bandeklubhus, siger Fyns Politi.

Fyns Politi holder ekstra øje med biler og personer, som færdes omkring vandpibecafeen Sahara Lounge på Ørstedsgade.

- Vi er ligesom borgmesteren, der var ude med det i sidste uge, overbevist om, at stedet er samlingssted for den ene del af grupperingerne, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen, Fyns Politi.

Derfor patruljerer politipatruljer også mange gange i løbet af døgnet i gaden, som både har en skole, et stort antal private lejligheder og dertil en industribygning, hvor Sahara Lounge ligger i den ene ende.

- Vi er til stede både forebyggende og i forhold til efterforskningsmæssige skridt, forklarer han.

De personer, som kommer i Sahara Lounge, har haft tilknytning til den nedlagte bandegruppering Black Army, men at tale om, at Black Army er genopstået og med et nyt klubhus er ifølge Fyns Politi ikke tilfældet.

- Det er ikke et klubhus, men den ene gruppering kommer der som gæster, siger Jesper Pedersen, som afviser, at indehaveren af vandpibecafeen har noget med konflikten at gøre. Hvor den anden gruppering holder til ved politiet ikke.

Som ved tidligere bandekonflikter i Odense er der risiko for, at helt almindelige borgere kommer i klemme mellem de to rivaliserende grupperinger.

- Vi vil være meget offensive og bruge alle de værktøjer, vi har i værktøjskassen, til at dæmme op for konflikterne. Både på den lange bane, og også ved de enkelte episoder. Vi accepterer ikke deres opførsel, siger Jesper Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce