Annonce
Odense

Bandekonflikt i Odense: Fem unge mænd tiltalt for skud på far og fireårig søn

Politiet var talrigt til stede i Vollsmose efter flere skudepisoder i januar og februar, blandt andet da en far og dennes fireårige søn blev beskudt flere gange ved Bøgetorvet. Her er det politiets undersøgelser ved en skudepisode i januar. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Fem unge er tiltalt for at have affyret flere skud mod far og søn på Bøgetorvet i Vollsmose, og der er lagt op til mange års fængsel, når sagen rammer retten sidst på året.

Fem unge mænd med udenlandsk baggrund kommer til at sidde varetægtsfængslet mange måneder endnu, før de kan se frem til at skulle forklare sig i retten om et skyderi mod en 30-årig far og dennes fireårige søn i Vollsmose.

Skudepisoden fandt sted den 20. februar om eftermiddagen på Bøgetorvet i Vollsmose, og den ses som én af de mange konfrontationer mellem to rivaliserende grupperinger i den bandekonflikt, Fyns Politi netop har afblæst efter flere måneders ro.

Hverken faren eller sønnen blev ramt ved de skud, der blev affyret. Alligevel har Fyns Politi og Retten i Odense set med meget stor alvor på episoden, og ifølge anklager Klaus Lauridsen, Anklagemyndigheden på Fyn, skal de fem personer sidde varetægtsfængslet helt frem til, at der bliver afsagt dom.

De fem mænd er ikke tiltalt for drabsforsøg, men for i fællesskab under særligt skærpende omstændigheder at have været i besiddelse af skydevåben på et offentligt sted, hvor der var indført skærpet strafzone, og affyret det flere gange mod faren og sønnen, som var kommet til Bøgetorvet i deres bil.

Ved at skyde flere gange har de fem mænd på henholdsvis 20 år, 20 år, 22 år, 23 år og 24 år på hensynløs vis udsat faren og sønnen for nærliggende fare for deres liv eller førlighed.

Det fremgår af anklageskriftet, Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Eftersom Anklagemyndigheden vil have fordoblet straffen, fordi der er tale om skyderi i forbindelse med en bandekonflikt og at det desuden er sket i en skærpet strafzone, skal sagen køre med nævninge. Derfor er der strafmæssigt lagt op til mange års fængsel til hver af de fem unge mænd, hvis de kendes skyldige. Dertil er der krav om udvisning af Danmark for den 23-årige og den 24-årige.

Sagen er sat til at køre ved Retten i Odense over otte retsdage i november og december 2019.

Faren, der blev beskudt, blev i marts idømt tre måneders betinget fængsel og samfundstjeneste for at have købt i alt 1750 gram skunk med henblik på videresalg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce