Annonce
Odense

Bandekonflikt i Odense: Fem unge mænd tiltalt for skud på far og fireårig søn

Politiet var talrigt til stede i Vollsmose efter flere skudepisoder i januar og februar, blandt andet da en far og dennes fireårige søn blev beskudt flere gange ved Bøgetorvet. Her er det politiets undersøgelser ved en skudepisode i januar. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Fem unge er tiltalt for at have affyret flere skud mod far og søn på Bøgetorvet i Vollsmose, og der er lagt op til mange års fængsel, når sagen rammer retten sidst på året.

Fem unge mænd med udenlandsk baggrund kommer til at sidde varetægtsfængslet mange måneder endnu, før de kan se frem til at skulle forklare sig i retten om et skyderi mod en 30-årig far og dennes fireårige søn i Vollsmose.

Skudepisoden fandt sted den 20. februar om eftermiddagen på Bøgetorvet i Vollsmose, og den ses som én af de mange konfrontationer mellem to rivaliserende grupperinger i den bandekonflikt, Fyns Politi netop har afblæst efter flere måneders ro.

Hverken faren eller sønnen blev ramt ved de skud, der blev affyret. Alligevel har Fyns Politi og Retten i Odense set med meget stor alvor på episoden, og ifølge anklager Klaus Lauridsen, Anklagemyndigheden på Fyn, skal de fem personer sidde varetægtsfængslet helt frem til, at der bliver afsagt dom.

De fem mænd er ikke tiltalt for drabsforsøg, men for i fællesskab under særligt skærpende omstændigheder at have været i besiddelse af skydevåben på et offentligt sted, hvor der var indført skærpet strafzone, og affyret det flere gange mod faren og sønnen, som var kommet til Bøgetorvet i deres bil.

Ved at skyde flere gange har de fem mænd på henholdsvis 20 år, 20 år, 22 år, 23 år og 24 år på hensynløs vis udsat faren og sønnen for nærliggende fare for deres liv eller førlighed.

Det fremgår af anklageskriftet, Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Eftersom Anklagemyndigheden vil have fordoblet straffen, fordi der er tale om skyderi i forbindelse med en bandekonflikt og at det desuden er sket i en skærpet strafzone, skal sagen køre med nævninge. Derfor er der strafmæssigt lagt op til mange års fængsel til hver af de fem unge mænd, hvis de kendes skyldige. Dertil er der krav om udvisning af Danmark for den 23-årige og den 24-årige.

Sagen er sat til at køre ved Retten i Odense over otte retsdage i november og december 2019.

Faren, der blev beskudt, blev i marts idømt tre måneders betinget fængsel og samfundstjeneste for at have købt i alt 1750 gram skunk med henblik på videresalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce