Annonce
Indland

Bandekonflikt forlænger politizoner om Vollsmose

Onsdag aften blev der skudt i Vollsmose. Ingen blev ramt, men to zoner oprettet af politiet bliver forlænget.

Der er endnu ikke faldet ro nok over Odense-bydelen Vollsmose. Derfor bliver en visitationszone og en zone med skærpet straf forlænget frem til 7. marts.

Årsagen er en konflikt mellem kriminelle grupper, lyder det fra Fyns Politi. Det er første gang, at politiet omtaler situationen som en decideret bandekonflikt i byen.

Zonerne skulle egentlig have været ophævet torsdag, men det sker altså ikke.

I første omgang blev zonerne oprettet i kølvandet af flere skud og opgør mellem rivaliserende grupper af kriminelle. Og så sent som onsdag aften blev der igen skudt i den plagede bydel.

Det var på Bøgetorvet i Vollsmose, at skuddene faldt. Ingen blev ramt, men det er politiets klare opfattelse, at episoden er altså et led i den igangværende bandekonflikt.

Visitationszonen betyder, at borgere af betjente kan blive kropsvisiteret. Også uden at der er en begrundet mistanke mod borgeren.

Politiet kan ligeledes undersøge tøj, biler eller andet for at finde ud af, om nogen har for eksempel våben på sig.

Når der indføres en skærpet strafzone, betyder det, at straffen for visse former for kriminalitet stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis, hvis det bliver begået inden for zonens grænser.

Mens visitationszonen omkranser Vollsmose, er strafzonen geografisk mindre.

I perioden 25. januar til 20. februar har politiet gennemført 218 visitationer, skriver fyens.dk.

Der er blevet beslaglagt to knive, en lægtehammer, en skudsikker vest, maskeringer og en elefanthue, skriver netavisen.

Meldingen fra Fyns Politi om zonerne kommer, få dage efter at Østjyllands Politi fik oprettet en visitationszone i Aarhus.

Også her er zonen begrundet i en konflikt mellem kriminelle grupper og en "ulmende uro" efter flere overfald og voldelige episoder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce