Annonce
Indland

Bande-hævn: Fængselsbetjent skudt foran fængsel

Skuddene på en fængselsbetjent skete tirsdag aften foran Nyborg Fængsel, det tidligere Nyborg Statsfængsel. Arkivfoto: John Fredy

Fængselsbetjent blev tirsdag aften passet op af to maskerede mænd foran Nyborg Fængsel. Forbundsformand kalder det en koldblodig hævnaktion fra banden Loyal To Familia.

En mandlig fængselsbetjent blev sent tirsdag aften skudt i benet foran Nyborg Fængsel, det tidligere Nyborg Statsfængsel.

Fængselsbetjenten var omkring klokken 23 kommet kørende i bil (Fyens.dk har tidligere fejlagtigt oplyst, at han kom cyklende) til fængslet for at møde på arbejde, da han blev passet op af to maskerede mænd (Fyens.dk har tidligere fejlagtigt oplyst, at manden blev passet op af tre mænd).

De truede ham til at lægge sig ned på jorden, hvorefter de skød ham to gange i benet (Fyens.dk har tidligere fået oplyst, at et tredje skud skulle have ramt fortovet - det er ikke korrekt, oplyser Fyns Politi onsdag formiddag). Samtidig kom kolleger fængselsbetjenten til undsætning, hvilket fik de maskerede mænd til at flygte.

Det er kun få dage siden, at den lokale formand for Fængselsforbundet til Fyens.dk fortalte, hvordan fængselsbetjente ikke kun trues i arbejdstiden, men også i fritiden. Der har inden for de seneste måneder været tre tilfælde, hvor fængselsbetjente inden for murene er blevet udsat for voldelige overfald af indsatte - det seneste begået af et medlem af den kriminelle bande Loyal To Familia (LTF), og uden for murene har to fængselsbetjente følt sig truet af personer relateret til indsatte i fængslet.

Læs mere: - Jeg vil ikke acceptere disse tilstande

Ifølge Fængselsforbundets formand Kim Østerbye er der ingen tvivl om, at det er medlemmer af bandegrupperingen Loyal To Familia, som står bag skudattentatet.

- Jeg er ret sikker på, det er en koldblodig hævnaktion fra LTF. De forsøger at sætte sig på magten i fængslerne. De vil opnå en større frihed i fængslerne end de har nu, siger Kim Østerbye.

Han mener, at fordi der bevidst blev skudt i benet på fængselsbetjenten er det for at sende et tydeligt budskab om, at de vil have hævn.

- De kunne jo sagtens have dræbt fængselsbetjenten, men valgte i stedet at skyde ham i benet for at signalere, at de har magten, siger Kim Østerbye.

Nyborg Fængsel har et stort antal medlemmer af Loyal To Familia siddende, og de er isoleret fra andre fanger. Loyal To Familia er ifølge en nylig rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor en af de største bandegrupperinger i Danmark og holder til i hovedstadsområdet. Banden er ikke til stede på Fyn bortset fra de indsatte i Nyborg Fængsel.

Læs mere: Loyal To Familia: Tal pænt og undgå bandeord

Annonce

Flugtbil fundet brændende

Vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland, oplyser onsdag morgen, at politiet modtog anmeldelse om skyderiet klokken 22.46. Blot otte minutter senere modtog de anmeldelse om, en brændende bil på Hjulbyvej, syd for motorvejen. Der er formentlig tale om de tre personers flugtbil.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af Fyns Politi klokken fire i nat, har den afbrændte bil registreringsnummeret ZJ 55 476 og er en sort Opel Astra sedan. Den er stjålet fra Trævænget i Vissenbjerg mellem den 11. og den 12. juli.

- Vi har ingen oplysninger om, hvordan de formodede gerningsmænd er kommet videre derfra, oplyser Fyns Politi i pressemeddelelsen.

Onsdag morgen klokken 6.10 har vagtchef Steen Nyland ikke meget at fortælle i sagen, men henviser til den pressemeddelselse, som Fyns Politi udsendte natten til onsdag.

Han oplyser, at politiet stadig er tilstede for at foretage undersøgelser ved fængslet. Han kan hverken be- eller afkræfte, hvorvidt skudepisoden har relation til bandemiljøet.

Fyns Politi oplyser desuden i pressemeddelelsen, at fængselsbetjentens tilstand er stabil. Og at han afventer operation.

Fyns Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der har bemærket noget i forbindelse med tyveriet af bilen, skudepisoden ved fængslet og afbrændingen af flugtbilen. De kan kontaktes på telefon 114.

Fyens.dk følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce