Annonce
Navne

Balletskolen aflyser årets juleforestilling - og 9.a fra Vestre Skole har fået DM-diplom

Publikum kunne opleve sidste års juleforestilling. I år må balletskolen aflyse. Arkivfoto: Balletskolen
Annonce

Corona gør, at det i år ikke er muligt for Det Kongelige Teater Balletskolen Odense at opføre juleforestillingen på Odense Rådhus.

- Vi ærgrer os rigtigt meget over, at vi er nødsaget til at aflyse. Samtidig glædes vi
over, at alle elever gennem hele det forsømte forår har bevaret gejsten og glæden ved den klassiske ballet og moderne dans. De har trænet derhjemme og fået virtuel
undervisning. Nu er vi heldigvis tilbage i skolen og har for alvor taget arbejdstøjet på, siger skolens forstander Inge Fjord og løfter et lille slør for, hvad den kunstneriske skole har i støbeskeen.

- Vi ændrer nok lidt på rammer og form i forhold til tidligere år, men forbliver tro mod
H.C. Andersens univers. Corona-pandemien appellerer til tro, håb og kærlighed hos os alle, og mange af os kan i en eller anden form relatere til historien om en lille pige, der søger efter lyset i en mørk tid, siger Inge Fjord som et lille hint til næste juleforestilling, hvor balletskolen
forhåbentligt igen vil henrykke, flytte og imponere tilskuerne. Blot ikke denne jul.

Balletskolen holder i øvrigt optagelsesprøve for elever til kommende 0. -2. klasse (inkl. førskole) til skoleåret 2021/22. Det sker lørdag den 3. oktober.

Skolen har elever fra 0. klasse til og med 9. klasse, og for alle klassetrin er der, udover den ordinære skolegang, integreret danse-/balletundervisning dagligt.

Læs mere på kgl-odense.dk.

---

Marianne Skovsager Andersen. Foto: OUH

OUH-professor Marianne Skovsager Andersen er udpeget til medlem af Danmarks Frie Forskningsfond | Sundhed og Sygdom

Danmarks Frie Forskningsfond | Sundhed og Sygdom støtter konkrete forskningsaktiviteter baseret på forskernes egne initiativer og giver forskningsfaglig rådgivning inden for rådets videnskabelige områder.

Rådet bidrager desuden til at styrke formidlingen og anvendelsen af forskningsresultater og deltager i internationalt samarbejde.

Rådets 18 medlemmer er anerkendte forskere og udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeren i deres personlige egenskab – og én af dem er altså nu professor Marianne Skovsager Andersen.

Hun blev ansat på Endokrinologisk Afdeling M på Odense Universitetshospital i 1991 og har været tilknyttet afdelingen siden.

Marianne har dog også erfaring fra andre afdelinger på OUH og i et år været tilknyttet Endokrinologisk Afdeling på Herlev Hospital. Hun blev specialeansvarlig overlæge i 2008 og klinisk professor i 2014, ligesom hun har en ph.d. og en doktorgrad.

Marianne Skovsager Andersen har udgivet 210 publikationer og er derudover forfatter på medicinske lærebøger.

---

Elever og lærere fra den odenseanske klasse fik det fysiske bevis af Dasus projektleder på skoleprojektet, Mikkel Bøyesen. Pr-foto

9.a fra Vestre Skole i Odense har nu fået det fysiske bevis for deres DM i skolegokart.

Mens klassen endnu hed 8.a, sikrede den sig titlen i sæsonen 2019/2020, hvor 62 klasser var tilmeldt et skoleprojekt, hvor motorsport og undervisning går hånd i hånd, og eleverne får indsigt i særligt tekniske fag på erhvervsuddannelser.

Odense-eleverne fik 205 point og distancerede nummer to, 8z fra Krogårdsskolen i Greve, med hele 14 point.

Klassen har udvist utrolig stor kreativitet i det faglige og gode køreegenskaber på banen. Blandt de faglige produkter var bl.a. en model af en bil med qr-koder der linkede til videoer teamet havde lavet. Et andet team havde lavet en model af banen, med faglige informationer, fortæller Dasus leder på skoleprojektet, Mikkel Bøyesen.

Projektet er sket i samarbejde med Autobranchen Danmark, DINOkart og Dansk Metal og er finansieret af fondsmidler fra VillumFonden og modtager bl.a. sponsormidler fra Ejner Hessel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce