Annonce
Navne

Balletdanseren der blev vor førstedame

Anne Marie Vessel Schlüter fylder 60 år i dag.

Poul Schlüters kone siden 1989, balletskolens tidligere leder, Anne Marie Vessel, fylder 60 år i dag

Det siges i folkemunde, at katten har ni liv. Så mange er Anne Marie Vessel Schlüter i sagens natur ikke udstyret med, men karrieremæssigt og privat giver hun katten kamp til stregen.

Som ung havde hun sit blomstrende kunstnerliv som balletstjerne, der debutterede på Det Kongelige Teater som kun fire-årig.

I en årrække var hun gift med den 16 år yngre balletdanser Alexander Kølpin, som hun har en søn med.

I sommeren 1989 giftede hun sig med statsminister Poul Schlüter, som hun stadig deler adresse med på Frederiksberg. Det betød et liv i rampelyset med alt, hvad det medfører på godt og ondt.

Og i 18 år frem til 2006 var hun leder af balletskolen på Det Kongelige Teater. Hun er stadig tilknyttet nationalteatret på Kongens Nytorv som underviser og instruktør.

Meget har hun nået, den dygtige og livsglade balletdanser med det smittende humør, som sprang til som landets førstedame. Hun fylder 60 år i dag, og har muligheden for at skrive endnu flere kapitler i sin farverige livshistorie.

Anne Marie Vessel blev for alvor kendt udenfor ballettens snævre cirkler i sommeren 1989, da hun blev gift med landets statsminister. Lige så stilfærdigt selve brylluppet løb af stablen, lige så megen omtale ventede der hende i den første tid som kendis-førstedame.

En nobel konservativ statsminister, som året forinden var blevet enkemand, og nu valgte en 20 år yngre kone - tilmed leder af Den Kongelige balletskole - var godt sladderbladsstof.

Statsministerfruen tog dog mediestormen med nogenlunde rank ryg og oprejst pande.

- Når man var på ferie og gerne ville være alene, var det ikke altid lige morsomt, at papaparazzierne ventede med lange fotolinser bag hækken for at se én. Det synes jeg nu ikke var særligt spændende. Der er pressen ikke god til at respektere privatlivet. Men når du har sagt A, må du også sige B. Omvendt så var det også vildt spændende for mig at få indblik i det politiske liv på Christiansborg, har Anne Marie Vessel Schlüter siden fortalt.

Med forældre, der var tilknyttet balletten, var det naturligt, at Anne Marie Vessel også gik kunstens vej. Som kun fire-årig dansede hun ind på scenen i operaen "Madame Butterfly", og i de forløbne over 40 år som tilknyttet Den Kongelige Ballet har hun sat sine dybe aftryk både som danser, underviser og instruktør.

Med særlig kærlighed har hun arbejdet med August Bournonville-repertoiret, og hun skrev ballethistorie i 1991, da hun og Frank Andersen iscenesatte "Et Folkesagn" i dronning Margrethes scenografi.

Den Kongelige Ballet har stadig stor glæde af Anne Marie Vessel Schlüter. Hun arbejder som underviser og instruktør, og næste sæson skal hun give en hånd med ved nyopsætningen af "Napoli".

Hun deler sin mands passion for golf og gode venners selskab, og nyder gerne et spil bridge.

Berlingske Tidende kan fortælle, at hun fejrer sin fødselsdag med privat pigeselskab, og senere denne måned rejser til Japan med sin elskede kongelige ballet. På turné-programmet står "Napoli" og "Romeo og Julie" instrueret af - Anne Marie Vessel Schlüter naturligvis.

Annonce
Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bør miste jobbet og er fritaget for tjeneste: Økonomiudvalg mener, at kommunaldirektør skal ud af vagten

Middelfart For abonnenter

Uventet høje børnetal sætter dagtilbud under pres: Flere vuggestuepladser på vej

Kerteminde

Tøjbutik stod pludselig uden personale: Så trådte lokal frugtavler til og passede forretningen i tre dage

Odense

Politikere hyrer advokat til at undersøge foreningen Søstre mod vold og kontrol: - Det er absurde og udokumenterede påstande

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Navne For abonnenter

Lars Kjærsgaard fik stress i sit bankjob: Så satte han sig og skrev gamle godnathistorier om fantasitrolde om til børnebog

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Odense

Huslejen stiger 1600 kroner: Iben føler sig presset ud, når hendes rækkehus i Vollsmose skal renoveres

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Nyborg

Nærpoliti overraskede efter hashhandel: - Det skete for øjnene af betjentene

Nordfyn For abonnenter

Krista og Johannes har danset sammen hele livet: Krondiamant-brudevalsen bliver nok deres sidste

Fyn

Spøgelseskøer aflivet efter amokløb på motorvejen: Én ko blev ramt af modkørende trafik

Annonce