Annonce
Sydfyn

Ballet og koncerter på vej til Bio Langeland

Der kommer blandt andet ballet på lærredet, når Opera Bio bliver til Kultur Bio. Foto: Morten Pape
Operabio bliver til kulturbio, og de videnskabelige foredrag vender tilbage i Bio Langeland, hvor de frivillige gør alt for at holde biografturen corona-sikker.

2020 har givet mange udfordringer for Bio Langeland ligesom for så mange andre. Udover månederne med nedlukning, er biografen nødt til at holde antallet af gæster lavere end normalt.

-Vi følger selvfølgelig alle retningslinjer, lover Joan Madsen-Østerbye, formand for Langelands Biografforening, som driver Bio Langeland.

Biografforeningen sikrer afstand med opstregning på gulvet og et system, der automatisk efterlader tomme pladser ved bestilling. Så antallet af gæster, der kan være i biografen, afhænger af, hvor mange der kommer i grupper, men der kan maksimalt være 80 på de 120 pladser.

Annonce

En anden udfordring har været aflyste eller udskudte filmpremierer.

- Det har været svært at regne med ret meget, men nu er der heldigvis mange premierefilm igen, siger Joan Madsen-Østerbye.

Oktober byder for eksempel på “Erna i krig”, filmatiseringen af Erling Jepsens roman, som blandt andet er optaget på Langeland.

Opera Bio, som plejer at trække cirka 50 gæster, er ramt af coronakrisen. Metropolitan Opera, hvis forestillinger Bio Langeland plejer at vise, kommer ikke i gang til efteråret.

Til gengæld har Bio Langeland taget imod et tilbud om en række andre filmatiserede operaer, balletforestillinger- og koncerter, så Opera Bio skifter nu navn til Kultur Bio.

- Der er nogle, som har spurgt efter andre forestillinger end opera, så det er måske udmærket, siger Joan Madsen-Østerbye.

På grund af coronapandemien bliver Kultur Bio dog foreløbig uden forplejning. Det gælder også eftermiddagsforestillingen klokken 14, som tidligere blev kaldt Senior Bio, hvor der plejede at følge kaffe og småkager med.

Joan Madsen-Østerbye glæder sig over, at de populære naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet vender tilbage. I efterårssemesteret handler de blandt andet om tang, ølbrygning og indlandsisen.

- De må jo heller ikke være så mange under foredragene, så der bliver både tomme pladser på lærredet og i salen, siger Joan Madsen-Østerbye.

Annonce
Annonce
Annonce