Annonce
Nyborg

Bakteriebekymring lidt endnu: Sandsynligvis rent vand fra mandag

Vandet fra Langå Vandværk skulle meget gerne være drikkeklart igen fra mandag. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Vandet fra Langå Vandværk skal stadig koges, inden man bruger det. Kilden til bakterierne i vandet er dog fundet, så man håber, at borgerne fra mandag igen kan drikke vandet uden bekymring.

LANGÅ: Anbefalingen om at koge vand fra hanen i Langå kommer til at fortsætte weekenden over. Men så er det forhåbentligt også slut.

E. coli-bakterierne, der blev fundet i vand fra Langå Vandværk i mandags er blevet sporet tilbage til én bestemt boring. Den er nu blevet lukket ned, så alt vandet, der bliver pumpet ud af haner og brusere i Langå, nu kun kommer fra den anden boring, de har til rådighed.

- Colibakterien var bare i den ene boring. Alt andet så helt fint ud, siger Leif Andersen, formand for Langå Vandværk.

Torsdag vil man igen tage en vandprøve fra vandet for at sikre, at bakterierne er borte. Svaret på den prøve vil sandsynligvis blive leveret mandag 23. september.

- Vi forventer først svaret mandag, men hvis vi er heldige, kan det være, at det kommer søndag. Det er lidt ærgerligt, at vi skal vente det ekstra, men grunden er, at vi også skal have svar på andre rutinemæssige prøver, som også skal godkendes af embedslægen, inden vi kan lukke helt op igen, fortæller Leif Andersen.

Formentlig mandag regner man altså med at have en helt ren prøve, så Langås borgere igen kan drikke koldt vand direkte fra hanen.

Indtil mandag bibeholder Langå Vandværk og Nyborg Kommune anbefalingen om, at man skal koge alt vand, inden det bruges. Anbefalinger lyder:

For at være sikker på, at mikroorganismer bliver dræbt, skal vandet op på 100 grader celsius i et minut.

Hvis vandet koges i en elkedel, skal vandet have to opkog med 2-5 minutters mellemrum. Vand fra kaffe eller temaskiner skal op på mindst 80 grader.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce