Annonce
Sport

Bakken fejer rumænere af banen i første gruppekamp

Bakken Bears vandt klubbens første kamp i Europe Cup onsdag aften.

Basketballholdet Bakken Bears indledte gruppespillet i Europe Cup med en stor sejr over Steaua Bucuresti.

Basketballspillerne fra Bakken Bears fik skudt Europe Cup i gang med maner onsdag aften.

Her tog den danske klub imod rumænske Steaua Bucuresti, og det endte med en storsejr til Bakken.

Kampen blev vundet 100-66 af den aarhusianske klub, som i sidste sæson nåede frem til semifinalen i turneringen.

Bakken Bears var foran 28-19 efter første periode, da anden periode blev vundet 26-9, så var Bakken foran 54-28, og det formåede rumænerne ikke at ændre til et brugbart resultat.

Bakken Bears forsøgte tidligere på sæsonen at kvalificere sig til Champions League, men det lykkedes ikke.

Bakken vandt godt nok første opgør ude mod Spirou Charleroi med 61-59 i anden runde i kvalifikationen, men i returkampen hjemme tabte Bakken med 69-74.

Resultatet skaffede dog Bakken adgang til Europe Cup.

I næste opgør i turneringen møder Bakken på udebane Cherkaski Mavpyfra fra Ukraine.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce