Annonce
Sport

Bakken fejer rumænere af banen i første gruppekamp

Bakken Bears vandt klubbens første kamp i Europe Cup onsdag aften.

Basketballholdet Bakken Bears indledte gruppespillet i Europe Cup med en stor sejr over Steaua Bucuresti.

Basketballspillerne fra Bakken Bears fik skudt Europe Cup i gang med maner onsdag aften.

Her tog den danske klub imod rumænske Steaua Bucuresti, og det endte med en storsejr til Bakken.

Kampen blev vundet 100-66 af den aarhusianske klub, som i sidste sæson nåede frem til semifinalen i turneringen.

Bakken Bears var foran 28-19 efter første periode, da anden periode blev vundet 26-9, så var Bakken foran 54-28, og det formåede rumænerne ikke at ændre til et brugbart resultat.

Bakken Bears forsøgte tidligere på sæsonen at kvalificere sig til Champions League, men det lykkedes ikke.

Bakken vandt godt nok første opgør ude mod Spirou Charleroi med 61-59 i anden runde i kvalifikationen, men i returkampen hjemme tabte Bakken med 69-74.

Resultatet skaffede dog Bakken adgang til Europe Cup.

I næste opgør i turneringen møder Bakken på udebane Cherkaski Mavpyfra fra Ukraine.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce