Annonce
Erhverv

Bakii Cakes udvider salgsområdet

Anitta Borne og Chastine Solmer, som har virksomheden Bakii Cakes, har nu bevæget sig ud over Fyns grænser og sælger deres cheesecake i tapas-størrelse i Jylland. Foto: Lærke Bjørn Bang
Bakii Cake bevæger sig ind på det jyske marked, men vil også sælge kager og kaffe i Aarup Bageri.

Anitta Borne og Chastine Solmer smiler og griner. Det er tydeligt, at humøret er helt i top. Men det er der måske heller ikke noget at sige til, for de to kvinder står nemlig på det, der må virke som dørtærsklen til at få opfyldt den helt store iværksætterdrøm.

Egentlig har de haft CVR-nummer i flere år, men det var først sidste år, at de valgte sådan rigtigt at satse på deres frosne cheesecakes og lejede sig ind i Aarup Bageri, og nu har de anskaffet sig en grossist ved navn Manfred fra Jama Ost, som er på charmerunde i de jyske ostebutikker og delikatesseforretninger.

- Det er simpelthen så godt. Det er næste skridt, siger Anitta Borne, mens Chastine Solmer går lidt væk for at svare en ringende telefon.

Annonce
Anitta Borne og Chastine Solmer, som har virksomheden Bakii Cakes, har nu bevæget sig ud over Fyns grænser og sælger deres cheesecake i tapas-størrelse i Jylland. Foto: Lærke Bjørn Bang

- Det var en butik i Frederikshavn, der vil have vores kager, siger en glædestrålende Chastine Solmer, da hun kommer tilbage.

- Ej, altså. Det er de små ting, der gør os lykkelige. Nu ringer folk til os. Vi skal ikke ringe ud og spørge folk, om ikke de kunne tænke sig nogle af vores kager, siger en glad Anitta Borne.

Og butikken i Frederikshavn er kun én ud af tre butikker, der har budt ind på de fynske cheesecakes.

Ny kageudskærer

For at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel har de to kvinder bestilt en speciel kageudskærer ved et firma i Østbirk ved Horsens. Det går nemlig for langsomt, når de selv skal skære kagerne ud med en kniv.

Ud over at møve sig ind på det jyske kagemarked, så har Chastine Solmer og hendes mand også købt Aarup Bageri.

- Det var jo lidt tanken om, hvad vi skulle gøre, hvis bageriet pludselig blev solgt. Det var ikke en rar tanke, siger Chastine Solmer.

Siden de overtog butikken i marts, har de ryddet op, skuret og skrubbet, og de har fået skrabet bagerkringlen af butiksruden. Det betyder ikke, at der ikke skal langes kager over disken igen i bagerforretningen, for det skal der, fortæller Anitta Borne.

- Vi er en engrosvirksomhed, men vi kan godt lide at servicere folk, og så mangler byen et sted, hvor man kan få en kop kaffe og en kage. Det vil vi lave, men det bliver ikke noget vildt. Det er engrossalg, vi satser på.

Annonce

Nye smagsvarianter

Endelig er der også nogle nye smagsvarianter på tegnebrættet, men det er ikke til at sige, hvornår de flytter sig fra tegnebrættet over i skålen. De to kvinder har nemlig travlt, og som de fleste andre iværksættere står de for langt det meste selv.

- Vi er bagere, tømrere, it-specialister og så videre. Vi gør det hele selv, lyder det fra Anitta Borne, der sammen med Chastine Solmer fandt på idéen med at sælge cheesecakes i en form for tapas-udgave, hvor man får en kasse med seks små stykker med forskellig smag, da hun havde Café Gårdhaven i Tommerup St.

- Vi kunne se, at folk elskede vores cheesecakes, og de ville gerne smage noget forskelligt. Hvis der var fem veninder, og vi havde fem forskellige kager, så købte de en af hver slags, siger Anitta Borne.

Derfor følte de sig også ret sikre på, at de havde fat i noget, da de gik i gang, men på ét punkt, et potentielt afgørende punkt, gik imod kundernes ønsker. De lavede nemlig frostkager i stedet for friske kager. Det fortæller Chastine Solmer.

- Vi havde lavet en undersøgelse, hvor 9 ud af 10 svarede, at de altid ville vælge en frisk kage frem for en frossen kage, og det forsøgte vi at lytte efter i starten, men spildprocenten bliver alt for høj, hvis vi laver friske kager. Derfor valgte vi at forsøge os med den frosne version, siger Chastine Solmer og tilføjer, at de er rigtig gode til at spise frostkager i Tyskland.

Derfor ser de to iværksættere også Tyskland som et potentielt marked. Og så skal nabolandene heller ikke snydes, siger de uden at lægge skjul på, at de drømmer stort.

Bakii Cakes

Idéen til konceptet "Tapas Cheesecakes" startede tilbage i 2015 i Café Gårdhaven i Tommerup St.

Bakii Cakes laver to forskellige æsker, som hver indeholder seks stykker kage med tre forskellige smagsvarianter.

Bakii Cakes er et engrosfirma, men Anitta Borne og Chastine Solmer vil også sælge kaffe og kage fra Aarup Bageri, som Chastine Solmer netop har købt med sin mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Annonce