Annonce
Fyn

Bagtæppet er trist, men fremgangen til at tage at føle på: Fynsk virksomhed har ansat 12 mand under coronakrisen

Ulf Bech Christensen, stifter og ejer af Pentabase, der siden foråret har ligget vandret for at hjælpe de danske myndigheder og siden også private virksomheder og sportsklubber - f.eks OB - med coronatest. Arkivfoto: Christian Nordholt
Den fynske biotekvirksomhed er gået fra 12 til 25 medarbejdere under coronakrisen

Coronakrisen har på et trist bagtæppe givet det odenseanske biotekfirma Pentabase så meget fremgang, at medarbejderstaben er næsten fordoblet på blot et halvt år. Da coronakrisen begyndte at sætte dagsordenen i marts, havde Pentabase 13 medarbejdere, i dag er antallet 25.

Pentabase har 14 år på bagen som en biotekvirksomhed, der har specialiseret sig i diagnostik af kræftformer, men da coronakrisen invaderede Danmark, tilbød stifter og direktør Ulf Bech Christensen de danske myndigheder at hjælpe med en testmetode og sikre tusindvis af de test, som blev efterspurgt i krisens første måneder.

I første ombæring blev han mødt med larmende tavshed, men da opråbet nåede medierne, fik Pentabase ørenlyd de rigtige steder, og den fynske virksomhed har i dag assisteret med tusindvis af test til såvel det offentlige som private virksomheder.

Annonce

- Vi er ikke glade for baggrunden bag vores succes, men vi er rigtig glade for at kunne gøre en forskel for andre - det er derfor, vi går på arbejde hverdag, siger Ulf Bech Christensen.

Væksten i virksomheden betyder også, at Pentabase fysisk har brug for større lokaler og rykker fra sine gamle faciliteter på Lumbyvej i Odense til Petersmindevej i Odense C, hvor Syddansk Erhvervsskole har haft en knap 3000 kvadratmeter stor undervisningsejendom til salg.

Det har erhvervsskolen ikke længere - Pentabase overtager ejendommen den 1. september og bliver således forankret i det fynske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Benjis Burgers forsøger at slutte fred med naboen: - Jeg kan godt forstå, at han har været sur på mig

Annonce