Annonce
Kultur

Baggårdteatret nomineret til Reumert-pris: - Vi er helt vildt stolte

Jakob Engmann fra Baggårdteatret har i disse dage hænderne over hovedet. Baggårdteatret er nemlig blevet nomineret til en Reumert-pris. Foto: Kim Rune
Baggårdteatret er blevet nomineret til brancheprisen Årets Teater ved dette års Reumert-uddeling. Teaterchef Jakob Engmann er rørt over nomineringen, for det seneste år har ikke været nemt i teater-regi.

Svendborg: Baggårdteatret emmer af stolthed i disse dage - og det er ikke helt uden grund. Det svendborgensiske teater er nemlig blevet nomineret til en Reumert-pris som årets teater.

- Vi er simpelthen så glade. Det er virkelig fornemt at være blevet nomineret til Årets Teater i den fineste af de teaterpriser, vi har herhjemme, siger Jakob Engmann, der er teaterchef i Baggårdteatret, da avisen fanger ham på telefonen onsdag eftermiddag.

Er blevet nomineret af kolleger

Årets Teater er Reumerts branchepris. Det vil sige, at det er teaterfolk, der har nomineret Baggårdteatret til prisen, og det er ifølge Jakob Engmann et stort skulderklap.

- Det er en branchepris, hvor kollegerne har indstillet os. Jeg er benovet og berørt over, at kollegerne har indstillet os, og at de er inspirerede af os, lyder det fra teaterchefen.


Jeg bliver lidt rørt over det, for det har ikke været et nemt år for os

Jakob Engmann, teaterchef i BaggårdTeatret


At nomineringen falder netop nu, er især en stor ære for teatret, for det seneste år har ikke været en dans på roser.

- Jeg bliver lidt rørt over det, for det har ikke været et nemt år for os. Vi har forsøgt i en tid, hvor vi har været bundet på hænder og fødder på grund af corona, at gøre noget andet og være innovative.

- Jeg bliver en lille smule rørt, når jeg tænker over, at vi på trods af alt det her har klaret os godt og inspireret vores kolleger, meddeler Jakob Engmann.

Annonce

Et stærkt felt

Der er fem nominerede i kategorien, hvoraf de tre teatre ligger på fynsk grund.

- I fynsk kontekst må vi virkelig være stolte over det. Når vi går og bryster os af, at vi har et levende og rigt kulturliv på Fyn, så er det her jo et bevis, konstaterer Jakob Engmann.

Nu nyder teatret nomineringen og er spændte på, hvordan det ender, når prisuddelingen finder sted 6. juni.

- Vi nyder vores nominering, og skulle det så være nogle andre, der vinder, så er vi super glade på deres vegne. Vi er helt vildt glade og stolte over, at vi er blevet nomineret, fastslår teaterchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce