Annonce
Kerteminde

Bagermester til borgmester: Her er klejnerne til et blåt flag

Bagermester Henrik Bendtsen, der har indsamlet penge til fordel for Blåt Flag i Kerteminde, overrakte helt bogstaveligt klejnerne til borgmester Kasper Olesen. Foto: Helle Nordström
- Ja nu skal jeg så aflevere klejnerne til dig, grinede bagermester Henrik Bendtsen og overrakte borgmester Kasper Olesen (S) både en pose klejner og en kagekasse med resultatet af indsamlingen til fordel for Blåt Flag: 8260 kroner.

Kerteminde: Rundt regnet 650 mennesker har siden i sommer købt et af bagermester Henrik Bendtsens klistermærker. Mærker, der blev solgt for at samle penge ind til at få genindført Blåt Flag. Mandag middag overrakte bagermesteren de 8.260 kroner, der kom ind på salget til borgmester Kasper Olesen (S).

- Ja nu skal jeg så aflevere klejnerne til dig, grinede bagermesteren og stak Kasper Olesen en pose nybagte klejner, inden han også overrakte en lille kagekasse fyldt med kontanter.

- Det er ikke så meget beløbet, der imponerer mig, det er at 650 mennesker med pengepungen har sagt, at det her er ikke godt nok.

Annonce

Bagermesteren udlover brunsviger

Kerteminde: Bagermester Henrik Bendtsen vil gøre meget for at styrke turismen. Derfor er han også parat til at satse brunsviger på det.

- Jeg synes, at Turistbureauets personale skal tilbyde en brunsviger fra Langegadebageren til alle de turister, der kan køre ind på Torvet i Kerteminde uden at køre langs med vand undervejs, griner han.

Måske vil han også give en, hvis der er en lokal, der kan regne en rute ud, som ikke undervejs fører til, at man har om ikke hav- så fjordudsigt. Og han er i øvrigt ligeglad med, om du kommer fra nord, syd, øst eller vest.

Sydstranden og Marinaen

Kasper Olesen tog en bid af en klejne, medens han med god samvittighed kunne fastslå, at der er allerede lyttet til den folkelige protest, idet Blåt Flag på Nordstranden er på budgettet igen i 2020.

- Jeg skal indrømme, at jeg ikke på forhånd havde viden om, at det blå flag betød så meget. men jeg har været rundt på besøg hos kommunens turismevirksomheder, og her har jeg hørt, hvor vigtigt det blå flag er for markedsføringen. Jeg kan forstå, at det er noget, udlændinge især gør brug af, sagde borgmesteren.

- Og jeg er under alle omstændigheder rigtig glad form, at vi politisk var enige om at prioritere det, så det kun blev et enkelt uheldigt år.

- Ja, supplerede byrådsmedlem Else Møller, tidligere borgmester, "mor" til Turismens Venner og i sommer ivrig sælger af bagermesterens klistermærker: - Og jeg tror, at det får større og større betydning, fordi vi her mod nord har det rent og ordentligt og uden risiko for terrorisme.

Henrik Bendtsen var glad for, at Nordstranden igen får Blåt Flag:

- Men min drøm er, at vi får indført Blåt Flag både på Marinaen og på Sydstranden, som vi havde det i gamle dage.

- Ja det vil være oplagt at undersøge muligheden for, nu hvor vi har fået en kasse penge. Lad os få afklaret, hvad der skal til for at opfylde den drøm, sagde Else Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce