Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fynsk bageri kåret som Danmarks bedste: Vi skylder hele lokalområdet en kæmpe tak

Der var store smil og lettelse hos familien Brøndum, da titlen endelig var i hus. Foto: Maria Retoft Pedersen
Der var champagne, flødeboller og lettelse hos Anette og Brian Brøndum samt medarbejderne, da det endelig lå fast, at Vesterports Bageri løb med sejren efter en dramatisk slutspurt.

Faaborg: Det har været nogle hektiske og ikke mindst spændende døgn for Anette og Brian Brøndum fra Vesterport Bageri i Faaborg. De seneste dage har det lokale bageri været i tæt konkurrence med Bagergården Hinnerup om at blive kåret til Danmarks Bedste Bageri 2021.

De to bagerier har over de seneste dage skiftevis indtaget førstepladsen i afstemningen hos Opdag Danmark, hvor kunder via sms kunne stemme på det bageri, de syntes, fortjente titlen.

Torsdag klokken 12 sluttede afstemningen, og her lå det fast, at Vesterport Bageri lå på førstepladsen, da det for alvor gjaldt.

Annonce

Derfor kan Vesterport Bageri nu kalde sig Danmarks Bedste Bageri 2021.

- Jeg har faktisk ikke sovet i otte dage, og jeg har tjekket telefonen væsentlig mere, end jeg plejer for at følge med i stillingen, griner bagermester Brian Brøndum.

Det er ganske enkelt rørende. Vi har fået så stor opbakning. Både fra turister, som har handlet her i efterårsferien, fra de lokale medier og ikke mindst hele lokalsamfundet, som virkelig har støttet op. Vi er dybt taknemmelige, og vi skylder en kæmpe tak til hele lokalområdet.

Anette Brøndum

- Det har været sådan en rutsjebanetur, hvor vi er gået glade i seng den ene aften, og så er resultatet skiftet, når vi står op om morgenen. Nu er det bare ren lettelse, lyder det fra Anette Brøndum.

Kæmpe opbakning

Både bageriet selv samt kunder har i dagene op til afstemningens afslutning opfordret faaborgensere til at stemme blandt andet via diverse lokale Facebookgrupper og via flyers i postkasser og på parkeringspladser. Og det lader til, at indsatsen bar frugt.

I hvert fald nåede Vesterports Bageri at indhente Bagergården Hinnerup, som til en start havde lagt sig solidt på førstepladsen.

Slutresultatet blev 4597 stemmer til Vesterports Bageri mod 4395 til Bagergården Hinnerup.

- Det er ganske enkelt rørende. Vi har fået så stor opbakning. Både fra turister, som har handlet her i efterårsferien, fra de lokale medier og ikke mindst hele lokalsamfundet, som virkelig har støttet op. Vi er dybt taknemmelige, og vi skylder en kæmpe tak til hele lokalområdet, siger Anette Brøndum.

Bageriet har været på familiens hænder siden 1966. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Det er en stor ære for os at vinde den her titel. Det er jo derfor, vi står tidligt op hver eneste dag - det er for at gøre folk glade, siger hun.

- Vi er selvfølgelig rigtig stolte over at have vundet, men vi tror også, at det kan komme hele byen til gode, siger Brian Brøndum.

Alle ansatte, der havde mulighed for det, var til stede i butikken torsdag formiddag, hvor afstemningen blev afsluttet. Og den gode nyhed blev fejret med champagne og hjemmelavede flødeboller til kunderne.

Annonce

Et familieforetagende

At kunderne er vilde med bagværk fra Vesterports Bageri blev også slået fast i blandt andet 2017, hvor TV2/Fyns seere kårede Vesterports brunsviger som Fyns bedste.

Vesterports Bageri er et familieforetagende, der har været på familien Brøndums hænder siden 1966, da Brian Brøndums far købte bagervirksomheden. I 1999 overtog Brian Brøndum og Anette Brøndum, men Brians far kommer stadig i butikken hver dag og hjælper til blandt andet med indkøb.

Anette og Brian Brøndum har tre børn, som også alle er involveret i virksomheden. Den ene søn, Anders Brøndum, er udlært bagersvend, mens den anden, Mads Brøndum, er i lære. Datteren Elsebeth Brøndum hjælper til i butikken.

- Så det er tredje generation i bagerbutikken, fortæller Brian Brøndum.

Afstemningen om Danmarks Bedste Bageri 2021 skete i regi af Opdag Danmark.

Videoindslag fra TV2 Fyn:

Opdag Danmark er en hjemmeside, hvis formål er at kortlægge de bedste oplevelser i Danmark, store som små. Websitet faciliterer flere afstemninger årligt, bl.a. Danmarks Bedste Bageri, Danmarks Bedste Burger, Danmarks Bedste Campingplads, Danmarks Bedste Ishus m.fl.

Den flotte titel bliver fejret med hjerteformede hindbærsnitter til de første 300 kunder fredag samt et godt tilbud på medaljer som en tak til hele byen.

TV2 Fyn var også forbi for at lave et indslag med Danmarks bedste bageri. Foto: Maria Retoft PedersenAnnonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Middelfart

Karin og Johannes var til fødselsdag, da én af gæsterne faldt om med hjertestop: Tirsdag lærte de selv at redde liv

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Annonce