Annonce
Sydfyn

Bagenkop: Frivillige søger midler til nyt tag på Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus er også et museum - det rummer blandt andet en miniature udgave af Bagenkop by fra 1999 - her kan du i lille udgave se taget, der skal skiftes. Foto: Bjørn Skjærup
Der har været asbesttag på bygningerne siden 1905. Nu søger de frivillige kræfter i Fiskeriets Hus om penge til et nyt.

Det drypper ned forskellige steder i den gamle havnesmedebygning, der siden 2015 har huset musset Fiskeriets Hus. Det gamle asbesttag er i meget dårlig forfatning og trænger til en udskiftning. Men sådan en omgang løber op i 900.000 kroner.

- Vi har allerede 700.000 kroner på plads, fortæller Formanden for Fiskeriets Hus Steffen Rasmussen.

For at få de sidste penge i hus har Fiskeriets hus sat gang i en kampagne. I det sydlangelandske har man nemlig søgt om 200.000 kroner fra Realdania kampagnen "Underværker". Kampagnen støtter netop frivillige ildsjæle.

Men for at projektet kan blive vurderet, skal der søges inden den 16. september klokken 12.00. Og for at pengene skal flyde i retningen af Fiskeriets Hus, kræver det minimum 200 støttende tilkendegivelser, som Steffen Rasmussen forklarer det.

I skrivende stund har projektet 91 opadvendte tommelfingre på undervaerker.dk. Og bliver det ved det, har formanden også en plan klar.

- Det vil selvfølgelig være ærgerligt, hvis 200 mennesker ikke kan se idéen i det. For Fiskeriets Hus bidrager - ligesom alt andet frivilligt her - virkelig til, at der sker noget på Langeland, fortæller formanden.

Og et nyt tag skal der på bygningerne, uanset hvor pengene kommer fra. Det står formanden fast på.

- Vi drømmer om, at vi kan få nogle motorer til at stå udendørs og give lidt lyd. Men for at det kan lade sig gøre, skal musset fremtidssikres. Og det vil et nyt tag gøre, slutter Steffen Rasmussen.

Fiskeriets Hus drøm om et nyt tag kan støttes på kortlink.dk/z5ep

Annonce
Taget på Fiskeriets Hus i Bagenkop er fra 1905 og af asbest. Det trænger til en udsskiftning, men sådan en omgang koster. Foto: Bjørn Skjærup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];