Annonce
Sydfyn

Badutspring i boligområderne

Lidt større og mindre børn sprang på livet løs på det grønne område ved Store Byhavevej. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Inde mellem røde og grå boligblokke, var der onsdag musik og børnelatter at finde bag de grønne hække på Store Byhavevej. Svendborg Gymnastikforening er i disse dage at finde ude i boligområderne, hvor de i samarbejde med Aktive Boligområder i Svendborg, sætter fut under fødderne på børn og unge i alle aldersgrupper. Dette med stor succes.
Annonce

Svendborg: På et grønt område ved Store Byhavevej nr. 13, nogenlunde i læ for blæsten mellem to blokke, har Svendborg Gymnastikforening sat springmåtter, air-tracks, madrasser og trampoliner op, hvor områdets børn med vejledning fra foreningens instruktører, kan boltre sig.

Allerede ude fra vejen kan man lavt høre musikken fra den medbragte Soundbox, og snart på den anden side af hækken, viser sig en eksplosion af børn i alle aldersgrupper og etniciteter, der fræser rundt på den grønne plæne som små raketter, og springer rundt på madrasser og trampoliner af forskellige slags, mens bassen pumper fra højtaleren.

Inde mellem disse små aktivitetsbomber, der i glædesrus ikke virker til at have bemærket, at sommeren i dag har ladet sig erstatte af et efterårsagtigt blæsevejr og manglende sol, hopper en håndfuld lige så glade og entusiastiske instruktører i røde t-shirts rundt, og guider børnene gennem de opstillede gymnastikredskaber.

Foreningen ud til børnene

Smilende byder Jacob Kramer, udviklingschef ved Svendborg Gymnastikforening, velkommen. Med bassen fra Soundboxen og børnelatter i baggrunden, fortæller han, at det er første gang, at han er med til at lave workshops på denne måde, hvor man rykker aktiviteterne ud til børnene og samtidig samarbejder med Den Boligsociale Helhedsplan og Aktive Boligområder i Svendborg.

-At rykke aktiviteterne derud, hvor der er mange børn, giver bare god mening, siger han.

Både børnene fra Byhaven og instruktørerne fra Svendborg Gymnastikforening morede sig. Foto: Hans-Henrik Dyssel

En lille dreng kravler med meget besvær, og endnu mere hjælp, op på en stor, firkantet skumgummi-klods, betrukket med slidstærkt gummi, for dernæst med stor begejstring at hoppe ned derfra.


Vi har mange børn herude med lavindkomstforældre, og mange af dem har ikke kunnet komme afsted på ferie eller besøge familie i deres hjemland

Camilla Melin, beboerformand i Store Byhavevej


- Det er jo mega fedt at stå oppe på noget, der er lige så højt som en selv, og så hoppe ned, mens der er en sej, ung gut, der holder en i hænderne, bemærker Jacob Kramer.

Aktive Boligområder i Svendborg

Aktive Boligområder i Svendborg er et sekretariat oprettet af boligforeningerne BSB Svendborg og Svendborg Andels-Boligforening i samarbejde med Svendborg kommune. Aktive Boligområder i Svendborgs primære opgave er at sørge for, at den boligsociale helhedsplan for syv udvalgte boligafdelinger i Svendborg gennemføres i perioden 2018-2021

Nye samarbejder

Beboerformand i Store Byhavevej Camilla Melin er også begejstret for det samarbejde, de forskellige institutioner har fået op at stå, i forbindelse med dette projekt:

-Vi har mange børn herude med lavindkomstforældre, og mange af dem har ikke kunnet komme afsted på ferie eller besøge familie i deres hjemland, og så har der været mangel på aktiviteter for børn.

Hun fortæller, at da de ude i boligforeningerne blev spurgt, om det var noget de ville være med til, så svarede de med et stort og rungende ja. For børnene elsker at være aktive og sociale, og i samme pakke er der nogle voksne, der passer på og styrer legen.

Børn i alle aldre og etniciteter, hygger sig sammen til Svendborg Gymnastikforenings arrangement i Byparken. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Begejstrede børn

Lidt væk fra den lattermilde flok og den tunge bas, sidder Maria Holm med sin mor på en blomsterkumme i beton, og betragter de legende børn. Hun bor ovre i Byparken, hvor hun med sin niece Ida besøgte arrangementet tirsdag.

- Hun sagde, at hun kedede sig og rigtig gerne ville her ned i dag, fortæller Maria Holm.

Andre tilstedeværende forældre nikker også godkendende til projektet. Deres børn har ligesom Ida, været meget glade for tilbuddet.

Instruktør og projektleder Henrik Jakobsen fortæller, at de gennem forløbet har fået henvendelser fra forældre til nogle af de deltagende børn, for at høre mere om det at gå til gymnastik, og hvilke muligheder der er.

- Jeg kan mærke på børnene og forældrene, at de er virkelig glade for at vi kommer, og det synes jeg jo er en kæmpe succes, siger Henrik Jakobsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce