Annonce
Odense

Badning frarådes: Hop ikke i havnen

Odense Kommune fraråder, at man bader i havnen, fordi det ikke er sikkert, at badevandskvaliteten er god nok. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Hvis du får lyst til en dukkert eller svømmetur under åben himmel, så er du mere end velkommen til at hoppe i havnebadet.

Men resten af havnen skal du ikke bade i.

Sådan lyder anbefalingen fra Odense Kommune.

Annonce

For hvor vandet i havnebadet bliver renset med klor, så er det mere usikkert, hvad der gemmer sig i vandet i havnebassinet, fortæller Richard Jensen, der er ansat som biolog i Odense Kommune.

- Når der ikke har været overløb af spildevand fra kloakker, opfylder havnevandet kravene til badevand. Det vil sige, at der er under det antal e-coli og endokker, der må være i vandet.

- Men vi har sat skilte op, hvor vi fraråder, at man bader i havnen. For man ved ikke, hvad vandkvaliteten er lige på det tidspunkt, siger Richard Jensen.

Bedre end ringe

10 gange i badesæsonen - det vil sige fra maj til august - bliver  der lavet analyser af badevandskvaliteten i havnen, som var den en badestrand.

Man måler på mængden af de to tarmbakterier e-coli og enterokokker. Grænsen for "udmærket" badevand er 100 enterokokker pr. 100 ml vand, mens den er 250 for e-coli i 100 ml vand.

'Udmærket' er den højeste kategori af kvalitet for badevand. De andre er 'god', 'tilfredsstillende' og 'ringe'.

- Badevandskvaliteten må ikke være ’ringe’. Så må man ikke bade i det. Det skal være bedre end ’ringe’. Når vi laver 10 målinger hen over sæsonen, kender vi ikke den aktuelle kvalitet, og derfor fraråder vi, at man bader, siger Richard Jensen.

Han fortæller dog, at man har en aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed om, at der kan gennemføres svømmestævner i havnen, selvom der ikke er taget en frisk måling, hvis der i løbet af de fire foregående dage eller på dagen ikke har været overløb af spildevand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce