Annonce
Faaborg-Midtfyn

Badmintonklubben i Nr. Broby er årets klub i Danmark

Arkivfoto: Jens Wognsen
Hæderen som Årets Badmintonklub i Danmark er tilfaldet Nr. Broby Badmintonklub. Inden da er klubben kåret som årets fynske badmintonklub

Nr. Broby: Badmintonklubben i Nr. Broby er ved Badmintonforum i Vejle kåret til Årets Badmintonklub i Danmark.

- Vi gjorde det, siger klubbens formand, Per M. Rasmussen om hæderen. Det er slet ikke gået op for os endnu, og det var uventet.

Forud var gået kåringen til Årets Badmintonklub på Fyn, og det i sig selv var helt vildt.

Syv klubber var indstillet, men valget faldt på Nr. Broby Badmintonklub med følgende begrundelse:

"Nr. Broby Badmintonklub har haft en markant og vedvarende medlemstilgang de seneste år. Tilmed eksisterer der i klubben en sund vægtning af det sociale over for det sportslige, og så er der ikke mindst plads til alle."

Videre hed det i begrundelsen:

"Foruden fortsat at øge medlemstallet og styrke klubkulturen, er Nr. Broby Badmintonklub kendt for dens mange forskellige arrangementer og tiltag, der er målrettet spillere i alle aldersgrupper og på ethvert niveau, såsom Broby Bad Camp, Sjov og Badminton, MiniTon, SkoleBadminton og Motionist Træningsaften."

Det var klubbens ungdomsformand Bjarne "Mulle" Pedersen og bestyrelsesmedlem og tovholder for motionister Jimmy Kock, der modtog prisen ved overrækkelsen.

- Vi er lykkedes med så mange ting i år - hvis der skal nævnes noget så er det Bad Camp - vores eget koncept, hvor badmintonspillere i alle aldre og niveau kan deltage uden forventninger om at vinde - det vigtigste er at lære og have det sjovt, fortæller klubben i en pressemeddelelse oven på kåringen.

Annonce
Klubbens ungdomsformand Bjarne "Mulle" Pedersen og bestyrelsesmedlem og tovholder for motionister Jimmy Kock med beviserne for hæderen. Pressebillede
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce